Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Årets spelare, kandidat 5: Moa Tschöp

Vinnarskallen har gjort Täbys back Moa Tschöp till en ännu bättre spelare. Nu är hon nominerad till Årets spelare.
- Jag tror att jag aldrig har varit så här vältränad, säger hon. 

En av de främsta transferbomberna till den här säsongen var när Moa Tschöp lämnade KAIS Mora för Täby. Men för henne var flytten självklar.

- Det har påverkat mig positivt. Jag flyttade till Mora för att utvecklas som person och komma hemifrån. Det gjorde jag, och jag tog med mig det när jag kom hem. Jag har använt det i Stockholm och kan använda de positiva sakerna här, säger hon.

Tschöp gjorde hela 50 poäng från sin backposition den här säsongen i grundserien. Och hon är utan tvekan känd som en offensiv back. Något hon försöker ändra lite på.

"Jag vill hela tiden utvecklas och vägrar att förlora"

Moa Tschöp, KAIS Mora

- Jag försöker hela tiden utveckla mina defensiva kvaliteter och få bort att jag bara är en offensiv back. Jag blir en mer komplett spelare då. Men visst, jag gör mycket poäng och syns väldigt mycket framåt i det offensiva spelet. Det spelar också roll.

Hur lyckas du hålla den höga nivå du har haft?
- Det handlar om min vinnarskalle. Jag vill hela tiden utvecklas och vägrar att förlora. Den vinnarskallen är väldigt viktig.

Har det här varit din bästa säsong?
- Stundtals, ja. Jag tror att jag aldrig har varit så här vältränad, det påverkar också. Min topp har varit längre nu än tidigare säsonger.

Fakta
Namn: Moa Tschöp

Klubb: Täby FC IBK
SSL-poäng 2016/17: 50 (20+30)

Motivering:
"Världens bästa offensiva back har prestationsmässigt gjort en jämnare säsong än tidigare och Moa var en viktig del i att Täby till slut lyckades besegra Endre i kvartsfinalserien. Hon har under säsongen utvecklat och breddat sitt register i spelet."

short_text    Publicerat av Caroline Hedelund 2020-10-06, kl 11:55