Sverige förlorade efter straffavgörande mot Schweiz

Publicerad
Sverige förlorade efter straffavgörande mot Schweiz

Den andra matchen för Sveriges herrlandslag i EFT slutade på samma sätt som den första, förlust efter straffavgörande. Vinnarsiffrorna skrevs 6-5 till Schweiz favör.
”Vi kommer inte riktigt upp i den nivån vi vill", säger målvakten Jon Hedlund efter matchen.

1 301 personer hade tagit sig Athletik Zentrum i St Gallen, Schweiz, för att se Sverige möta hemmanationen. 

Och de tillresta besökarna fick se en match som innehöll mycket underhållning. Robin Nilsberth hyllades innan matchsstart för sin 100:e landskamp.

– Det är starka papper och det har varit många år och mycket slit. Det är en väldigt fin dag det här och det är bara synd att vi inte kan kröna det med en vinst. Det är en stor dag för mig, säger Robin Nilsberth om att nå 100 landskamper och fortsätter med firandet.

– Det var jättefint före här både på hotellet och här inför matchen och det var något alldeles extra att spela i nummer 100 idag.


Matchen i sig blev hård och intensiv och förstaperioden slutade utan någon i ledning.

I andra tog Schweiz kommandot och gjorde ledningsmålet efter drygt fyra minuter in i perioden. Sverige kämpade sig tillbaka och producerade flera lägen. Linus Malmström blev första svensk att öppna målskyttet efter en kontring och perioden slutar till slut i svensk favör med 3-2.

Den avslutande akten utböt lagen chanser och mål och en stundtals storspelande Jon Hedlund höll kvar Sverige i matchen som slutade oavgjort 5-5 efter full tid.
– Jag gör en bra match tycker jag, fram till sista minuten när jag gör ett misstag som kostar oss segern, säger Jon Hedlund om sin egen insats.

Målvakten vill dock att laget höjer sig som helhet.
– Vi kommer inte riktigt upp i den nivån vi vill. Men det är också det de här matcherna är till för. Vi behöver hitta det som funkar och det som inte funkar för att kunna rätta till det inför VM.

Vad känner du rent konkret att ni måste ni förbättra?

– Vi hamnar lite för passivt i försvarsspelet och låter dem ha mycket boll i framför allt slutet av andra och tredjeperioden och det blir jobbigt att spela så mycket utan boll. Det är något som vi behöver rätta till.

Finland väntar i den sista avslutande matchen i turneringen. Jon Hedlund lyfter fram vikten av att få med sig ett bra resultat.

– Vi behöver göra en bra match så vi känner att vi kommer härifrån med en bra känsla. Och en match där vi kommer upp i vår nivå.

Matchfakta
Schweiz – Sverige 5-5 (0-0, 2-3, 3-2)


Första perioden
-
Andra perioden
1-0, 4.38, Kevin Berry (Jan Zaugg)
1-1, 11.32, Linus Malmström (Rasmus Andersson)
2-1, 12.52, Noel Seiler (Paolo Riedi)
2-2, 18.44, Emil Johansson (Alexander Galante Carlstrom)
2-3, 19.59, Robin Nilsberth (Hampus Ahren)

Tredje perioden

3-3, 12.46, Paolo Riedi (Noel Seiler)
4-3, 14.02, Joel Ruegger (Tim Braillard)
4-4, 14.51, Rasmus Andersson (Albin Sjögren)
4-5, 15.39, Kim Nilsson (Albin Sjögren)
5-5, 19.12, Jan Zaugg (straff)

Avgörande straff
6-5, Luca Graf

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS