Parafloorball Tournament Zoetemeer - Guldbild

Rullstolsinnebandy riktar sig till personer med rörelsenedsättning. Spelformen liknar i hög utsträckning den traditionella innebandyn, där de största skillnaderna är att spelarna sitter i rullstol och att även målvakten tillåts använda innebandyklubba.  

Rullstolsinnebandy är en snabb och tekniskt sport som passar den mer erfarna spelaren likväl som nybörjaren, man spelar utifrån sina egna förutsättningar. Rullstolsinnebandy är en rolig och utmanande sport som dessutom bidrar till en förbättrad fysisk hälsa och ger personer med rörelsenedsättning möjligheten att vara en betydande del av Svensk Innebandy. 

Rullstolsinnebandy spelas främst på en fullstor innebandyplan där varje lag har fem utespelare och en målvakt. Reglerna liknar till stora delar norminnebandyn, men med ett tjugotal tilläggsregler. 

Det finns en nationellt rullstolsinnebandyserie som heter Sverigeserien. Den består i dagsläget av sex lag utspridda från Umeå i norr till Kalmar och Halmstad i söder. Läs mer om Sverigeserien här

Alexander: "Rullstolsinnebandyn blev vändpunkten"
Robert: "Rullstolsinnebandyn har i stort sett allt"
Vill du prova på att spela rullstolsinnebandy? Hitta ditt lag här
Intresserad av tävling? Läs mer om Sverigeserien här
Nyhetsbrev parainnebandy
Anmäl dig - tryck här
Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för
parainnebandy – tryck här

Jonatan Petersson

Parainnebandyansvarig

Upptäck mer

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS