OBOS är officiell partner till Lilla VM – bidrar till ökad rörelseglädje

Publicerad
Obos Hemsidalillavm
Tillsammans med OBOS genomför Svensk Innebandy projektet Lilla VM. Ett projekt som ämnar att öka rörelseglädjen och kunskapen om innebandy hos barn och unga.

Den 7-15 december genomförs herr-VM i Malmö. Arbetet inför evenemanget pågår för fullt där målsättningen är att skapa det bästa innebandymästerskapet – hittills – och samtidigt öka kännedomen om sporten.

Som ett led till det här startade projektet Lilla VM under hösten 2023.

Lilla VM syftar till att låta så många barn som möjligt prova på innebandy i olika steg. Först genomförs skolbesök där instruktörer håller i en innebandyträning för deltagarna. Intresserade bjuds därefter in till prova på-träningar för att ge en möjlighet att fortsätta utöva sporten, ett led i Framtidens Innebandy. 

Besöken genomförs av Skånes Innebandyförbund och ett stort antal föreningar i Skåne där även Malmö Stad och Visit Skåne är viktiga medaktörer.

Målet är att under projektets gång nå över 20 000 barn och unga som får prova på innebandy och samtidigt öka rörelseglädjen. Lilla VM finns även representerat under mästerskapet i Malmö Arena och Baltiska Hallen genom aktivitetsytor dit skolklasser bjuds in.

Lilla VM genomförs tillsammans med OBOS som officiell partner. 

– Att sprida kunskap om innebandy och samtidigt bidra till en ökad rörelseglädje hos barn och unga är något vi anser vara viktigt. Innebandyns mål är att vara Folksporten, en sport som är tillgänglig och öppen för alla. Att vi kan göra det tillsammans med OBOS känns fantastiskt bra, vi delar värderingar och tror båda på rörelseglädje och spontanidrott, säger Anki Kjellberg, försäljnings- och partneransvarig Svensk Innebandy, och fortsätter:

– Förhoppningen är att Lilla VM och Framtidens Innebandy bidrar till att stärka sporten på lång sikt. 

– Det känns helt rätt för oss att stötta Lilla VM, det går hand i hand med projektet Framtidens Innebandy som vi gemensamt startade 2022. Lilla VM blir en bra uppladdning inför VM i december och skolbesöken leder till att fler barn och unga sätts i rörelse. Förhoppningsvis inspirerar det många att bli aktiva inom föreningarna. Innebandyn är en rolig, tillgänglig och enkel sport som kan spelas av alla, oavsett om det är i en förening eller på hemmaplan mellan husen, något som passar våra värderingar, säger Christian Alehagen, chef Varumärke & Samhällsansvar OBOS.

– Som en del av VM:s hållbarhetsarbete har vi som fokusområde att bidra till ökad rörelse bland barn och ungdomar i syfte att minska ohälsan och bidra till ett livslångt idrottande, säger Magnus Nilsson, ansvarig för VM 2024 hos Svensk Innebandy och fortsätter:

– Genom skolbesöken skapar mästerskapet långsiktiga värden och legacy för lokalsamhället utifrån detta samarbete mellan idrotten, skolan, kommun, region och näringsliv.

Publicerad av Ludvig Gustavsson

Läs mer om OBOS på deras hemsida
Läs mer om VM 2024
Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS