Lyckat U19-herr läger på Bosön

Publicerad
U19 Herrbosön

Under Pingsthelgen genomförde U19-herrlandslaget sitt träningsläger på Bosön. Fokus för lägret låg främst på fys och mentalitet. 

– Det var ett bra läger och en motiverad grupp, säger Jonatan Brolin, förbundskapten U19-herrlandslaget.

U19-herrlandslagets läger på Bosön hade många nya deltagare och därför fick första dagen ett individuellt fokus på att skapa en fysprofil för spelarna. Redan innan lägret hade varje spelare skickat in tester men arbetet fortsatte i samarbete med Bosöns testpersonal på torsdagen.

– Att bygga en fysprofil på varje spelare har varit ett viktigt steg. Vi har fortsatt att ta steg i det mentala arbetet tillsammans med vår psykolog. Där hjälper vi spelarna att utbilda sig själva och våga ta för sig lite grann på det sätt vi tycker att man ska i en landslagsverksamhet, säger Jonatan.

Utöver detta hade lägret också ett spelmässigt fokus med en ganska tydlig inriktning mot framförallt ett högt försvarsspel och spelvändningar. Vilket som ställdes på prov i helgens två träningsmatcher Järfälla Bele IBF och Tyresö Trollbäcken.

– Det har varit en bra grej att spela träningsmatch i samband med läger. Att man på något vis förbereder sig på torsdag och fredag och laddar upp lite grann för det. Och sen får man chans att ha någonting att tydligare utvärdera också där man möter någon annan än sig själv, säger Jonatan och fortsätter:

– Resultaten får vi väl bortse från, vi vann den ena och förlorade den andra den här gången då. Men jag tänker att det är inte det viktigaste utan det viktigaste att vi känner att vi tar det i den riktningen vi vill gå. Det viktigaste var att känna att vi tog steg i spelvändnings spelet, alltså både offensiva och defensiva omställningar, och det tycker jag att vi verkligen gör.

Grundstenen för att utveckling är gruppen och för lägret har det varit en motivation i hela gruppen. Det är något som Jonatan själv menar har varit upplevelsen från dag ett.

– Upplevelsen med den här gruppen har varit att det har fungerat väldigt bra i alla lägen, de är väldigt proffsiga. De är duktiga på att ta hand om varandra och är bra på att ta in de som är nya och göra dem bättre. När vi har sagt att fokuset är på vårat höga presspel, då har verkligen fokuset varit på att bli bättre på det. Och nu när vi hade en stor målsättning att bli bättre i vårt omställningsspel, då har vi verkligen blivit bättre i det också. Så att bit för bit och steg för steg blir vii bara bättre som helhet.

Publicerad av Viktoria Wallström

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS