Så följer du U19-damlandslaget under VM i Polen

Publicerad
Så följer du U19-damlandslaget under VM i Polen

U19-damlandslaget avslutade under söndagen sitt VM-läger i Malmö där de sista förberedelserna gjordes inför U19-VM som startar på onsdag. Här får du alla förutsättningar inför mästerskapet som väntar.

U19-damlandslaget genomförde under helgen ett sista läger innan måndagens avresa mot Polen och U19-VM. 

Tre dagar fulla av teambuilding, taktikgenomgångar och även en träningsmatch mot Malmö HJ stod på schemat för U19-damerna innan det var dags att lämna Sverige för sydligare breddgrader. 

– Det känns som att vi har landat i att det är ett ”vi” nu, och jag tycker att gruppen är helt fantastisk. Vilken otrolig energi och laganda det finns i den här gruppen, berättar förbundskapten Camilla Granelid och fortsätter sen att summera vinsten över Malmö HJ.

– Jag är otroligt stolt över den arbetsmoral som finns i matchen mot Malmö. Vi har pratat om ”alla, alltid”, att alla alltid ska checka in i de små detaljerna i spelet och det tycker jag att alla gör. Det känns som att den här matchen var värdefull också för oss i att möta ett annat motstånd än bara oss själva. 

Inför avresan mot Polen så är stämningen i truppen god, menar förbundskaptenen. 

– Jag tycker att det känns som att vi är i harmoni. Harmoni och balans och alla är otroligt taggade på att VM drar igång. 

Sverige inleder gruppspelet i U19-VM på onsdag genom att ställas mot Norge innan laget därefter möter Tjeckien och Slovakien på torsdag respektive fredag.

För Blågults del handlar det om att stämpla in i turneringen direkt mot Norge.   

– Klickar vi på det som vi har bestämt oss för och kommit överens om så kommer vi att vinna den matchen. De här spelarna är såpass skickliga. 

Alla Sveriges matcher från U19-VM i Polen går att se kostnadsfritt på Internationella Innebandyförbundets YouTube-kanal. 

Spelschema – Sverige U19-VM
31 augusti, 13.00: Sverige-Norge – sänds här.
1 september, 13.00: Sverige-Tjeckien – sänds här.
2 september, 10.00: Slovakien-Sverige – sänds här.

Du kan även följa U19-damlandslaget på Svensk Innebandys officiella Instagram.

Läs mer om Sveriges trupp till U19-VM här. 

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS