Svensk Innebandy gör tvåstegssatsning på elittränare

Publicerad
Andreasharneskvästeråsrönnby
Säsongen 2023/24 startar en digital föreläsningsserie i tre delar för elittränare. Nästa säsong, säsongen 2024/25, tas även nästa steg då Elittränarutbildningen öppnar på riktigt.

Svensk Innebandy har sett över tränarutbildningarna från Grön nivå till Guld och nu är det dags att inleda ett nytt steg, att starta Elittränarutbildningen. Målet är att stärka elittränarnas position, kompetens och möjlighet till erfarenhetsutbyte.

– Vi vill driva sporten framåt tillsammans med tränarna och vi har haft en efterfrågan av en Elittränarutbildning under en tid. Nu är det elittränarnas tur att erbjudas en möjlighet till ytterligare kunskapshöjning för den nivå de är på, säger Andrea Hjelmåker, utbildningsansvarig på Svensk Innebandy. 

Satsningen kommer att ske i två steg. Redan i höst börjar första steget då alla SSL-, Allsvenska- och RIG/NIU-tränare kommer att bjudas in till en föreläsningsserie på tre föreläsnigar. 

– Alla som är i målgruppen hoppas vi såklart ska gå. Det är ett enkelt sätt att komma igång och fortbilda sig. Det här är ett bra sätt för tränarna att väcka sitt eget intresse och tränarna kommer kunna vara med hemifrån och ta del av någonting som kommer hjälpa de i deras utveckling.

Säsongen 2024/25 sker det sedan en upptrappning då Elittränarutbildningen sjösätts. Till skillnad från föreläsningsserien så kommer den bestå av fysiska träffar och fokus blir på fördjupning av spel, idrottspsykologi, ledarskap och innebandyfys. 

– Att vara elittränare är ett relativt ensamt jobb även om många har ett stort nätverk på sin hemmaarena.
Här vill vi skapa ett sammanhang där man kan träffas och få ett utbyte tillsammans med andra i samma position.

För Elitränarutbildningen 2024/25 kommer man att behöva göra en ansökan då platserna har ett maxantal. Tränare som ansöker behöver också ha gått Steg 1 Svart för att bli antagen. 

Fler frågor om Elittränarutbildningeutbildningen redan nu?
Hör av dig till Andrea Hjelmåker
andrea.hjelmaker@innebandy.se

Publicerad av Martin Almroth

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS