Här är ledarstaben för Guldsteget dam

Publicerad
Här är ledarstaben för Guldsteget dam

Nu är det klart att det blir Christoffer Suominen och Susanne Ekblom som kommer ansvara för Guldsteget-damerna under landskamperna i Finland i september.
– Det känns jättekul att direkt komma in i hetluften, säger Susanne Ekblom.

Nyligen stod det klart att Christoffer Suominen och Susanne Ekblom är nya förbundskaptener för U19-damlandslaget och kommer ta över ansvaret efter VM i Polen. Rekryteringen av övriga roller i ledarstaben för U19-dam är under arbete, men en som nu är klar är Lotta Fritzell som kommer anta rollen som Team Manager.

Dessutom blir det Christoffer Suominen och Susanne Ekblom som leder Guldsteget dam i Finland. Guldsteget är en del av Svensk Innebandys utvecklingstrappa med syfte att utbilda kommande seniorlandslagsspelare. Den 3-4 september möter Guldsteget-truppen Finland B.

– Vi är otroligt nöjda med lösningen att Susanne, Christoffer och Lotta får komma in i hetluften i landslagssammanhang direkt. Att vi dessutom får med Mattias Tiger som målvaktstränare är oerhört glädjande. Mattias gör sitt första uppdrag som målvaktstränare i landslagssammanhang och det är ett viktigt stöd i utvecklingen av våra målvakter. Anders Laurell är rutinerad i landslaget och kommer tillsammans med Henrik Tunér ansvara för samtliga spelare på plats i Finland, säger Sofie Andersson, elit-och landslagschef.

För Susanne Ekblom och staben blir det direkt in i hetluften.
– En bra inkörsport till det som komma skall. Vi är laddade att komma i gång och det ska bli jättekul att göra med teamet så att vi får lära känna varandra.

Vad kommer ni att fokusera på spelmässigt?
– Vi kommer fokusera på att hålla uppe spelet som A-landslaget vill spela. Den offensiva innebandyn.

Hur viktig är seger i dessa enligt dig och hur viktig är prestationen?
– Självklart vill vi alltid vinna, men jag tror att för guldsstegsspelarna så är det beteendet på banan som kommer vara viktigt för dem. Och har vi ett bra beteende som gynnar oss som lag kommer vi få resultatet med oss också.

Den som tog ut truppen till Guldsteget var damlandslagets förbundskapten Åsa Karlsson.
– Så kul att vi äntligen fick till matcher även för damerna som är med eller har varit med i Guldsteget. Herrarna har haft möjligheten att spela både mot Danmark och ska även delta i en turnering i Lettland under åren. Det är en del i programmet för Guldsteget att få möjligheten att känna på och få mäta sig mot internationellt motstånd.

Om den uttagna truppen framhåller hon vikten av att nu få möta bra motstånd.
– Truppen bygger på spelare från säsongens Guldsteg tillsamman med spelare som tidigare har varit med i Guldsteget som då inte har fått möjligheten till att mäta sina krafter mot internationellt motstånd vilket vi nu äntligen har lyckats med, vilket är grymt kul och viktigt i deras fortsatta utveckling i sitt innebandyspel. De som är uttagna håller alla en hög nivå och att ge dem den här matchningen mot riktigt bra spelare från Finland blir en bra erfarenhet och utmaning, säger Åsa Karlsson.

Ledarstaben för Guldsteget dam i Finland
Christoffer Suominen – Coach
Susanne Ekblom – Coach
Lotta Fritzell – Team Manager/materialförvaltare
Anders Laurell – Fysioterapeut
Mattias Tiger – Målvaktstränare

Spelschema Guldsteget och damlandslaget
Dag              Tid               
3/9                13:45             Sverige-Finland (Guldsteget)           
3/9                16:15              Sverige-Finland (Damlandslaget)
4/9                10:00            Finland-Sverige (Guldsteget)
4/9                13:00             Finland-Sverige (Damlandslaget)

Läs mer om Guldsteget här

Se alla matcher från Guldsteget och Damlandslagets matcher på:
https://salibandy.tv/
samt
https://www.youtube.com/c/SalibandyfiOfficial

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS