Stort intresse för SM-finalen i SVT – över 600 000 i räckvidd

Publicerad
SVT Tittarsiffror
SM-finalen på Friends Arena lockade rekordpublik på plats i arenan. Intresset var även stort hos SVT som hade en räckvidd på över 600 000 personer med sina sändningar. En ökning på över 200 000 i räckvidd från fjolårets sändningar.

SM-finalerna avgjordes den 27 april i ett kokande Friends Arena. 15 794 respektive 18 370 åskådare såg Thorengruppen IBK och Storvreta IBK bli svenska mästare på plats inne i arenan.

Publiksiffror som innebar nya publikrekord samt ett nytt världsrekord.

– Det känns helt fantastiskt att vi fyller Friends Arena och slår världsrekordet. Från början när vi började diskutera Friends som en potentiell spelplats valde vi att se de möjligheter som det här skulle kunna innebära, säger Stefan Jonasson, marknads- och arrangemangschef, och fortsätter.

– Det har funnits utmaningar, absolut, men när man kan blicka upp på läktarna under finaldagen och se alla barn och unga som samlats för att se sina idoler spela så blir allt värt det.

Finalerna lockade även stor publik ute i landet, det här fastställs när SVT nu redovisar sina tittarsiffror.

Damfinalen hade en räckvidd på 339 000 personer samt 36 800 strömstarter. Herrfinalen hade en räckvidd på 464 000 personer och 51 000 strömstarter. 

Totalt hade SM-finalen en räckvidd på 631 000 tittare på SVT och SVT Play.

En räckvidd som ökat med över 200 000 tittare på SVT från fjolårets final i Avicii Arena. Då låg siffrorna i SVT och SVT Play på ca 400 000 tittare i räckvidd.

– Att vi lockar den här typen av publik visar att intresset för innebandyn är stort och även hur uppskattad finaldagen är. Det är fantastiskt roligt att så många valde att ta del av de här spännande matcherna, säger Stefan Jonasson. 

SM-finalen sändes även hos Expressen, Radiosporten och gick att följa i Svensk Innebandys officiella app. I appen följde 14 979 unika personer damfinalen samt 21 697 unika personer herrfinalen där många delade sina tankar under matchernas gång. 

– Innebandyn har kommit långt. Nu blickar vi mot nya framgångar där vi bland annat har ett hemma-VM som spelas i december. Vi hoppas att så många som möjligt vill följa med på den spännande säsong som väntar.

Publicerad av Ludvig Gustavsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS