Andra raka segern för Sverige i U19-VM – slog Tjeckien i dramatisk match

Publicerad
Andra raka segern för Sverige i U19-VM – slog Tjeckien i dramatisk match

Under torsdagen tog Sverige sin andra raka seger under U19-VM i Polen när laget besegrade Tjeckien med 4-3. Men det blev dramatiskt i Szopienice Arena när blågult i den första perioden hamnade i ett 2-0 underläge. Dock kunde Sverige i de efterföljande perioderna vända underläge till seger.

– Det var en väldigt fysiskt match, säger Hanna Nordstrand efter matchens slut.

Det blev dramatiskt när Sverige och Tjeckien drabbade samman under den andra dagen av U19-VM i Katowice. Tjeckien kom ut starkt och ledde med 2-0 efter den första perioden innan blågult kunde vända underläget och till slut vinna med 4-3.

– Det var en väldigt fysisk match. Det var högt tempo men jag tycker att vi kontrollerar matchen ganska bra och vinner rätt stabilt, även fast det bara är med 4-3, säger Hanna Nordstrand efter matchen. 

För även om blågult hamnade i ett underläge under matchens inledning så fanns det aldrig någon panik hos laget, berättar Nordstrand. 

– Vi sa att vi skulle försöka spela vårt spel och ta det lite lugnare. Att vi skulle försöka skjuta i de lägen som vi fick så att vi inte slarvade bort dem i någon felpass eller något. 

Nordstrand blev en av Sveriges främsta poänggörare mot Tjeckien efter att forwarden svarat för ett hattrick.

Efter matchen summerar Nordstrand vad det betyder för henne att få göra mål i den blågula tröjan. 

– Det betyder såklart jättemycket och det är mina fantastiska medspelare som sätter mig i såna lägen, det är egentligen bara att trycka dit dem. 

Imorgon väntar Slovakien för blågults del i den avslutande gruppspelsmatchen. En match där Nordstrand menar att laget kan bygga vidare på den fina form man nu visat upp. 

– Jag skulle säga att vi tar med oss hela matchen från underläge till att vi fortsätter kämpa och tar oss igenom den här matchen. 

Matchfakta
Sverige-Tjeckien 4-3 (0-2, 2-0, 2-1)

Första perioden
0-1 16.02 Karolina Mezerova (Katerina Vachudova)
0-2 18.52 Vendula Maroszova (Kristyna Lechnerova)

Andra perioden
1-2 04.17 Självmål
2-2 18.39 Hanna Nordstrand (Moa Dynefalk)

Tredje perioden
3-2 01.04 Hanna Nordstrand (Moa Dynefalk)
4-2 13.24 Hanna Nordstrand (Emma Heander)
4-3 16.33 Anna Bruchackova (Kristyna Lechnerova) 

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS