Innebandyn flyttar ut med Folksportens Arena

Publicerad
Gula Innebandybollar på blått golv

Nu satsar Svensk Innebandy på fler utomhusplaner i syfte att öka tillgängligheten, få till fler idrottsytor och öka spontanidrotten. Låt oss presentera Folksportens Arena. 

Folksportens Arena är en satsning som ger innebandyföreningar chansen att bygga och namnge en egen utomhusarena. Satsningen är en del av Svensk Innebandys återstartsarbete där syftet är att få innebandyn att växa i hela landet.

Varje förening som är med i satsningen kommer själva få namnge sin arena för att skapa lokal förankring, förmedla ett budskap eller hylla någon som betyder mycket för föreningen.

Vår förhoppning är att utomhusgolven kommer möjliggöra nya former för innebandyträning men även spontanidrott generellt bland områdets barn och unga. Extra kul vore det om namnet på arenan blir ett namn som alla barn i området känner till för att platsen är en naturlig mötesplats, säger Åsa Wigforss, ekonomichef på Svenska Innebandyförbundet.

För att underlätta processen med att få utomhusarenan på plats har Svenska Innebandyförbundet tagit fram en checklista med de förberedelser som ska bockas av för att beviljas en utomhusarena.

Den 1:a februari 2023 öppnar ansökningsperioden där minst 25 föreningar kommer kunna söka upp till 200 000 kronor i bidrag för att bygga sin arena. Ansökan är öppen fram till den 28:e februari 2023.

Till checklistan

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS