Peter Johansen är Folksportens hjälte 2024 - över 100 nominerade

Publicerad
OBOS FB Post Vinnare
Med tusentals föreningstimmar i kroppen och många tacksamma aktiva och medlemmar bakom sig, kan Peter Johansen titulera sig som Folksportens hjälte 2024. Vinstpengarna om 10 000 kr från OBOS och SIBF vill han ge till sin förenings målvaktssatsning.

Det var en rörd vinnare som i sällskap med sitt lag tog emot priset under SM på Friends Arena, Stockholm. Peter Johansen säger att han varken vill stå i centrum eller få beröm. Ändå var det just beröm och antalet nomineringar som stack ut när vinnaren skulle koras.

– Det här är nästan mer än jag kan hantera. Jag är en lagspelare ut i fingerspetsarna och har alltid hävdat att laget alltid är större än jaget, säger Peter Johansen.

1990 var Peter Johansen med och startade upp innebandysektionen i sin moderklubb HAIK (Hälsinggårdens AIK) i Falun. Och som förälder blev han ungdomsledare och har varit det sedan 2005 för IBF Leksand som sedan blev LI20 IBF, Leksand.

– Vårt mantra inom laget har varit detsamma från starten och gäller fortfarande: Det ska vara roligt att gå till träning och match, säger Peter Johansen.

Nomineringarna fick vinnaren att gråta

En av nomineringarna för Peter Johansen löd: En person som brinner för det han gör, vill att alla utvecklas på bästa sätt och ha kul. Peter är världens bästa tränare och så klart otroligt rolig.

– De nomineringar jag har läst fick mig att gråta av glädje och stolthet, berättar Peter Johansen.

10 000 kr i vinstpengar från OBOS

Prispengarna ska gå till en målvaktssatsning i föreningen som Peter Johansen själv påbörjat för att utveckla, behålla och locka till sig fler målvakter i LI20 IBF, Leksand. 

Publicerad av Martin Almroth

Det här är Folksportens hjältar
Folksportens hjältar är ett initiativ vars mål är att hylla alla de som outtröttligt och osjälviskt jobbar i kulisserna på innebandyföreningar runtom i landet. Tillsammans med OBOS korar SIBF en vinnare som skapar Sveriges bästa hem för innebandy. Vinnaren får titeln Folksportens hjälte och en prissumma om 10 000 kr att investera i föreningen.
Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS