Daniel Gustavsson blir ny tävlingschef för Svensk Innebandy

Publicerad
Microsoftteams Image (8)

Svensk Innebandy anställer juristen och elitdomaren Daniel Gustavsson som ny tävlingschef. Gustavsson har sedan tidigare stor erfarenhet inom elitidrott på både nationell och internationell nivå från sitt uppdrag genom fotbollen. Han tillträder sin roll för Svensk Innebandy den 1 maj.  

“Jag ser med tillförsikt fram emot att använda min kunskap för att hjälpa innebandyn nå nya höjder”, säger Daniel Gustavsson.  

Daniel Gustavsson kommer närmast från en roll som expert i Kriminalvårdens HR-avdelning. Han har en bakgrund som jurist och har flerårig erfarenhet av rättstillämpning och kvalificerat juridiskt arbete från olika roller inom Kriminalvården. 

– Det kommer att bli väldigt inspirerande att tillsammans med kollegor, distrikt och föreningar vidareutveckla Svensk Innebandy inom tävlings- och domarfrågor. Det är med stor ödmjukhet som jag går in i denna roll. Svensk Innebandy har en väl fungerande tävlingsorganisation och kompetenta medarbetare som jag ser fram emot att lära känna, säger Daniel Gustavsson. 

– Jag ser vidare fram emot att bli en del av den breda och inkluderande folksport som innebandy är, samt fortsätta utveckla och även nå ut till de som inte följer sporten aktivt idag. Jag ser stor potential att utöka intresset för innebandyn och ser med tillförsikt fram emot att använda min egen kunskap inom sport för att hjälpa innebandyn nå nya höjder.  

Vid sidan av sitt arbete har han ett djupt rotat samhälls- och idrottsintresse som sträcker sig från elitverksamheten på seniornivå till barn och ungdomsidrott. Daniel Gustavsson har tidigare varit ordförande i en innebandyförening samt spelat och varit tränare i innebandy på seniornivå.  Han har även dömt innebandy på förbundsnivå. 

Vidare har han mångårig erfarenhet som elitdomare då han till dags datum dömt över 350 matcher som assisterande domare i fotbollsallsvenskan samt tidigare dömt på internationell toppnivå. 

– Daniel Gustavsson blir ett välkommet tillskott till Svensk Innebandy. Med hans djupa juridiska kunnande och erfarenhet inom domarfrågor kommer vi kunna lyfta dessa delar ytterligare. Att det dessutom i huvudsak är från en annan stor lagidrott ser vi som en fördel för vår fortsatta utveckling inom tävlingsområdet säger Mikael Ahlerup, generalsekreterare på Svenska Innebandyförbundet.  

– Daniel är en väldigt professionell och ödmjuk person som är duktig på att bygga relationer, egenskaper som kommer ligga väl tillhands framöver.  

Magnus Nilsson, tävlingschef idag, går helt över till sin nya roll som VM-ansvarig för VM 2024 i Malmö när Daniel Gustavsson tillträder den 1 maj.

Publicerad av Tero Marjamäki

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS