Allt du vill veta inför det historiska mötet mot Thailand

Publicerad
Allt du vill veta inför det historiska mötet mot Thailand

Idag spelar Sverige sin andra match i The World Games i Birmingham, Alabama. Efter en delad poäng och 6-6 mot Lettland ställs nu Sverige mot Thailand. Ett landslag man aldrig mött förut och den matchen ser du gratis på innebandy.tv med sändningsstart 16.20.

Kvällens motståndare från Sydostasien blir en helt ny bekantskap för herrlandslaget. Det finns nämligen inget registrerat möte mellan lagen sedan de olika innebandyförbunden bildades, Sverige 1981 och Thailand 2007.

Det vi vet om Thailand i dagsläget är att laget kommer in till gruppspelets andra match efter en 3-10 förlust mot Schweiz i gårdagens premiär.

– Vi går in som favorit skulle jag säga men vi måste hitta vårt spel, allt går inte av sig själv bara, säger Rasmus Enström inför mötet Thailand och målvakten Måns Parsjö är inne på samma spår:

– Jag har ingenting på Thailand just nu då vi inte gått igenom de som lag än men förhoppningsvis är vi spelförande och bestämmer hur matchbilden ska se ut. Vi ska vara rakare och bättre i duellspelet än i mötet mot Lettland, säger Måns Parsjö inför Thailandsmötet. 

Och genom att vi inte har någon möteshistorik mellan nationerna Sverige och Thailand får vi istället ta och bjuda på lite annan information om Sveriges kommande opponent.

Den unga innebandynationen Thailand var ett av länderna som gick med i IFF 2007. Ett kalenderår som även innefattade att Moldavien, Irland, Israel, Serbien, Argentina och Portugal skrev in sig i den globala innebandyfamiljen. 

Sedan dess har det ändå gått snabbt för Thailand att bli en av etablerad nation i Asiens innebandy och även sett till placeringar i WFC.

Resultatmässigt kom herrlandslaget på en 13:e plats under det senaste VM:et i Helsingfors och på damsidan blev det en 15:e plats under VM i Uppsala förra året.

När det gäller antalet licensierade spelare är det, enligt IFF:s officiella hemsida, 450 licensierade spelare där 130 är män över 19 år. Enligt samma statistik är det även 21 aktiva klubbar i landet. Det finns en rad spelare i det Thailändska landslaget – både nu och tidigare – som spelar i det svenska ligasystemet.

Mer information

Sveriges laguppställning i mötet mot Thailand blir officiellt på innebandy.se och våra sociala medier en timme före matchstart. Mötet mot Thailand startar klockan 16.30, svensk tid, och du ser matchen gratis på innebandy.tv som du hittar till genom att klicka här. 

Information om innebandyturneringen i The World Games:
The World Games arrangeras vart fjärde år med tävlingar för cirka 3600 av världens bästa atleter i över 30 olika sporter.


Innebandyn spelas för herrar med totalt åtta lag indelade i två grupper. Sverige är kvalificerade i kraft av att ha slutat topp 5 i VM 2020. De tre första dagarna blir gruppspelsmatcher, följt av semifinaler, placerings- och medaljmatcher.

Varje nation får ställa upp med högst 14 spelare och upp till fem ledare. Speltiden är 3 x 15 minuter. Endast i slutspelsstadierna blir det förlängning och straffslag, om så krävs.

Alla Sveriges matcher i World Games i sommar*:
9 juli 16.30, Thailand-Sverige 

10 juli 19.00, Schweiz-Sverige 
11 juli 16.30/19.15 semifinal**
12 juli 17.00/19.45, bronsmatch/final**

* alla tider är i svensk tid
**11 och 12 juli sänder vi den match Sverige spelar den aktuella dagen

Foto: Adam Troy

Se vad Rasmus Enström hade att säga efter TWG-premiären mot Lettland här nedan:

 

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS