Emil Johansson utsedd till världens bästa innebandyspelare

Publicerad
Emiljo2
Herrlandslagets och IBF Faluns Emil Johansson har blivit utsedd till världens bästa innebandyspelare på herrsidan. Det är tredje gången som Johansson belönas med priset.
Priset delas ut av Innebandymagazinet och tas fram i samverkan med förbundskaptener och internationell media från innebandyns mest inflytelserika länder. 

Emil Johansson får priset som världens bästa herrspelare för andra året i rad, totalt tredje gången. Motiveringen till priset lyder enligt följande:

Faluns backstjärna har med sitt kompletta spel hållit en jämnhög nivå i många år. Mångsidigheten, spelförståelsen och förmågan att tidigt förutse situationer innan de uppstår gör honom unik. Med sin snabbhet, styrka och inställning förlorar han sällan dueller. Under 2023 ledde han sitt klubblag till guld i Champions Cup och Svenska Cupen.

Till Innebandymagzinet berättar Emil Johansson vad det betyder för honom att tilldelas priset. 

– Det är stor ära att vinna. Jag har jobbat hårt för det här. Jag blir glad och stolt för det är ett fint pris och visar att man gjort något bra, säger Emil Johansson till Innebandymagzinet. 

– Jag har haft ett bra innebandyår. När det har varit viktiga matcher har jag varit där och bidragit som jag vill göra. Jag har haft en hög lägstanivå och levererat. Jag vinner många dueller på planen och är alltid aktiv i mitt spel precis som tidigare säsonger.

På damsidan går priset som världens bästa spelare till finländska Veera Kauppi. På andra, tredje, fjärde, sjätte och nionde plats placeras Maja Viström, Wilma Johansson, Emelie Wibron, Lisa Carlsson respektive Ellen Rasmussen. 

På herrsidan placeras Tobias Gustafsson, Albin Sjögren och Jon Hedlund på tredje, femte respektive åttondeplats. 

Läs mer om världens bästa herrspelare – här – och världens bästa damspelare – här. 

Publicerad av Ludvig Gustavsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS