Oron växer i takt med elpriserna – besked om elstöd krävs

Publicerad
Oron växer i takt med elpriserna – besked om elstöd krävs

De allt högre elpriserna drabbar både förbund och föreningar negativt. Svensk Innebandy stöttar Riksidrottsförbundets upprop om elstöd och nu behöver politikerna ge besked om stöd och lova att hyror och avgifter inte kommer att höjas för föreningarna i takt med elpriset.

Oron är stor runtom i landet och bland föreningar som själva driver anläggningar och idrottsytor. Utan stöd eller hjälp att hålla kostnaderna nere riskerar de tvingas stänga och barn, ungdomar och vuxna stå utan plats att idrotta. Många idrottsföreningar nyttjar kommunala anläggningar och idrottsytor och här finns en oro för att kommunens ökade energikostnader ska vältras övergenom högre hyror. 

– Idrottsrörelsen behöver besked både från regeringen och från kommuner runt om i landet om stöd och att hyror och avgifter inte kommer höjas för idrottsföreningar i takt med elpriset. Istället kommer nu besked från kommuner om is som inte spolas. Lämna inte föreningslivet ute i kylan när vi är på väg tillbakaefter coronapandemin, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.  

Svensk Innebandy är på framfart och återstartsarbetet är i full gång i hela landet med att behålla och rekrytera. Det sista innebandyn behöver nu är en ny smäll i form av kraftigt höjda elpriser som kan leda till höjda avgifter och hyror, nedstängda hallar och i slutändan mindre rörelse för unga och vuxna.

Svensk Innebandy stöttar därför Riksidrottsförbundets upprop om elstöd och nu behöver politikerna ge besked om stöd och lova att hyror och avgifter inte kommer att höjas för föreningarna i takt med elpriset.

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS