Så följer du U19-VM i Fredrikshamn

Publicerad
Landslaget U19 Fredrikshamn

På onsdag startar U19-VM i Fredrikshamn.
Efter två mästerskap med ett silver och ett brons är siktet nu på att ta tillbaka ungdomens innebandykrona. Mästerskapet i Fredrikshamn 2023 ska bli Sveriges nya framgångsår. 
"Vi har spetsen, vi har bredden och vi har lagsammanhållningen", summerar förbundskapten Jonatan Brolin.

U19-VM spelas den 26-30 april och för Sveriges del handlar det om jakten på nya framgångar för U19-herrlandslaget. En utmaning som förbundskapten Jonatan Brolin står redo inför.

– Ja, men det är lite spänt. Det är debut i förbundskaptensammanhang för min del så det är klart att det finns en anspänning. Det är funderingar som finns nu inför och vi är här för att vinna, då är det nog naturligt att det medför en anspänning också, säger Jonatan Brolin och fortsätter på arbetet inför som ger trygghet:

– Vi har förberett oss bra och har hunnit knyta ganska starka band till spelarna mellan stab och spelare. Förberedelserna är så bra det kan vara anser jag. Vi har verkligen maxat all tid som går här inför och under den här VM-veckan. 

Guldet på U19-herrsidan är den enda titeln som Sveriges fyra landslag inte är regerande mästare i. Senast i Tjeckiska Brno 2021 blev det ett tufft uttåg i semifinalen mot Tjeckien på straffar och det slutade med brons efter en bragdartad vändning mot Schweiz i medaljmatchen. Nu är målet att ta guldet i U19-VM för första gången sedan 2013.

– Jag tänker att vi är alla överens om att det är guld vi vill vinna. Vi kan prata om att vi har ingenting att förlora här men vad betyder det, ställer sig förbundskapten Brolin frågan och fortsätter:
– Sen smyger ju allt det ner i alla aktioner på planen. Vad betyder det för spelarna och varför är de viktiga i det här. Och det är där jag tycker vi har varit tydliga med att berätta och sätta upp vad alla har för roller i att göra det här.

Vad tror du är det som gör att Sverige står som segrare till slut?
– Både mentalt och fysiskt ska vi vara redo att göra allt för att vinna allt. Jag tycker också att vi har de starkaste delarna i allt. Vi har spetsen, vi har bredden och vi har lagsammanhållningen. 

Vad vill du hälsa till alla som följer U19-landslagets väg under mästerskapet? 
– Jag hoppas och tror att alla innebandyladdade i det här landet känner sig delaktiga och är sugna på att det går riktigt bra för Sverige, säger Brolin och utvecklar: 

– Jag och Henrik (Lorendahl) som är förbundskaptener är bara en pytteliten del i det här. Vi har behövt alla klubblag, tränare, motståndare och lagkamrater inom svensk innebandy som pushat de här spelarna som är här till att bli så här bra under de senaste åren. Så att vi ska kunna vinna ett guld för Sverige i slutändan.

Jonatan Brolin framför stora delar av spelartruppen under träningen i Fredrikshamn.

Så följer du U19-VM
Du som är publik fast på hemmaplan kan trycka här för att följa Sveriges VM-resa genom IFF:s mediaplattform. Alla höjdpunkter och enskilda intervjuer (på engelska) kommer också finnas tillgänglig där. Du kan köpa ett eventpass för 19,99€ för alla 36 matcher eller 5,99€ för att titta på en enskild match (medaljmatcher kostar 7.99€ per match).

Vill du se VM på plats kan du köpa biljetter genom att trycka här. 
Alla matcher kommer att spelas i Arena Nord, Harald Nielsen Plats 9, 9900 Fredrikshamn, Danmark.
All information om VM kan du hitta på VM:s egna hemsida
Vill du läsa mer om VM-truppen och vad förbundskapten Jonatan Brolin sa vid uttagningen inför mästerskapet? Då ska du trycka precis här

Spelschema:
26 april 16.00, Sverige-Slovakien
27 april 16.00, Sverige-Schweiz
28 april 16.30, Sverige-Tyskland
29 april 13.00/16.00 ev. semifinal
30 april 13.00/16.00 ev. bronsmatch/final

Publicerad av Tero Marjamäki och Martin Almroth

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS