Damlandslaget genrepade på hemmaplan

Publicerad
Damlandslaget genrepade på hemmaplan

Träning, teambuilding och matchspel stod på schemat när damlandslaget samlades för ett tre dagar långt läger i Stockholm. Lägret var startskottet för landslagssäsongen 22/23 och agerade genrep inför Finnkampen. – Som helhet är vi väldigt nöjda, säger Åsa Karlsson, förbundskapten.

Under helgen som gick genomförde damlandslaget ett tre dagar långt landslagsläger i Stockholm. Fokus låg på stundande Finnkampen som går av stapeln om två veckor där Sverige ställs mot ärkerivalerna Finland.

– Vi är i augusti månad och många av de här spelarna är i uppbyggnadsfasen så det är klart att det har varit lite strul med klubba och boll, konstigt vore annars. Men det var lite det som vi var ute efter så att vi kommer förberedda inför Finnkampen, säger Åsa Karlsson, förbundskapten. 

Förutom träning och teambuilding innehöll lägret även en längre träningsmatch där AIK HJ stod för motståndet. Matchen spelades i fyra perioder och efter slutsignal hölls även en straffläggning lagen emellan. Resultatet efter ordinarie speltid skrevs till 7-4 i blågults favör. 

– Vi gör en riktigt-riktigt bra match mot ett bra AIK. Det var högt tempo, bra intensitet och jag är väldigt nöjd med att vi framförallt täcker ner en stor del skott. Det är en av nycklarna till att vi vinner. 

Totalt matchade Sverige fyra olika formationer och tre målvakter under matchens gång där samtliga spelare fick chansen att komma in i hetluften ordentligt. 

Att ge så många spelare chansen att visa upp sig var en av de stora positiva sakerna med lägret i Stockholm, menar förbundskaptenen. 

– Det är viktigt att alla får chansen att visa upp sig i ett skarpt läge för det är faktiskt skarpt läge när vi spelar en match, oavsett vilket motstånd som står på andra sidan planen. Då ska man visa upp hur bra man är. 

Med ett stundande Finnkampen ska ledarstaben nu analysera lägret i Stockholm – även om det första intrycket av helgen som gick var positivt, menar förbundskaptenen. 

– Vi kommer säkerligen analysera mer än så här men det finns många saker jag är nöjd med. Vi står upp bra i duellspelet, hänger med i den höga intensiteten och täcker mycket skott. Sen ska man komma ihåg att vi är i början av den här resan och det finns säkert saker att titta på och förbättra, men som helhet är vi väldigt nöjda. 

Foto: Per Wiklund

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS