Närmare 20 miljoner till Sveriges innebandyklubbar

Publicerad
20201010 Linkoping Bergs Ik7274
294 nya överskottsmiljoner till föreningslivet. Totalt har Folkspel sedan starten 1991 betalat ut över 17,5 miljarder till landets klubbar och organisationer. För Sveriges innebandyklubbar har utdelningen man fått ta del av genom att sälja Bingolotter och Sverigelotter under året, blivit hela 19 732 898 kronor.

 Det är fantastiska nyheter att ta del av. Det här överskottet är väldigt värdefullt och kommer hjälpa de aktiva föreningarna i sin verksamhet framöver. Det kommer möjliggöra så att fler får chansen att prova på sporten och därmed i sin tur hjälpa oss i vår strävan att bli folksporten för alla, säger Stefan Jonasson, marknads- och arrangemangschef på Svensk innebandy. 

 Då den ideella organisationen Folkspel summerar verksamhetsåret landar överskottet – via försäljning av Bingolotter och Sverigelotter – på 294 miljoner kronor till svenskt föreningsliv, tillskott som gör nytta och skillnad. Hans Sahlin, vd på Folkspel:
– Föreningslivet är viktigare än någonsin i det samhällsklimat som inte minst i höst präglats av gängkrig, dödsskjutningar och sprängningar. Vi är övertygade om att föreningslivet är den viktigaste aktören för att få barn och ungdomar att välja den sunda vägen i livet, för att motarbeta gängrekryteringen och utnyttjandet av barn som inte ens nått tonåren.

Mest pengar bland Folkspels medlemmar har Riksidrottsförbundets föreningar tjänat. Över 228 miljoner kronor har klubbar runt om i landet tjänat som sålt lotter. Tittar vi på idrotter är det fotbollen som toppar med närmare 119 intjänade miljoner. 

Totalt har Folkspel de senaste fem åren betalat ut 1,4 miljarder kronor i överskott till föreningslivet.

Henrik Lindroth, Marknads– och kommunikationsansvarig på Folkspel:

– Alla vi på Folkspel är mäkta stolta över det överskott vi bidragit med till landets föreningar och organisationer, med 74 riksorganisationer som medlemmar, Sedan starten 1991 överstiger behållningen 17,5 miljarder kronor. Vi är som bekant en ideell organisation som ägs av våra medlemmar. Det innebär att inga privata aktörer har ekonomiska intressen i vår verksamhet och att vi därmed kan låta allt överskott gå direkt tillbaka till dem vi verkar och finns till för. 

Publicerad av Ludvig Gustavsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS