En av SM-finalens gömda eldsjälar

Publicerad
Eldsjal

Eldsjälar är viktiga för att skapa gemenskap och engagemang i en förening eller organisation. En eldsjäl är Jörgen Forsman som är ansvarig för Älvsjö AIK IBF:s arbete som funktionärer för SM-finalen.

En eldsjäl är en person som brinner för en viss sak och lägger ner stor tid och energi på att engagera sig i den. De är ofta drivande krafter och tar initiativ till nya projekt och aktiviteter. Eldsjälar är viktiga för att skapa gemenskap och engagemang i en förening eller organisation. 

Älvsjö AIK IBF är en av flera föreningar som arbetar under SM-finalen. I Älvsjö har man flera eldsjälar som tillsammans spelar en avgörande roll i arbetet inför SM-finalen och ledaren av gruppen är Jörgen Forsman.

– Det är ett kul event som enar klubben utanför innebandyplanen, säger Jörgen Forsman. 

Men att vara funktionär för SM-finalen kräver att man lägger ner tid och energi för att få det att funka. Gruppen har haft regelbundna möten och kommunikation med lagmedlemmar för att få dem att anmäla sig som funktionärer. De har även haft förberedande möten för att gå igenom planering och schemaläggning inför evenemanget. 

–  Vi har 77 positioner vi måste fylla och schemaläggningen kräver mycket logistik. 

Efter ett lyckat evenemang förra året har Älvsjö fått ansvar för att bistå med publikvärdar till SM-finalen och med cirka 150 stycken är de den förening som kommer ha flest volontärer på plats. Föreningen gjorde en utvärdering efter evenemanget och responsen från deltagande volontärer var positiv angående engagemang. 

– Det mesta var smidigt och flöt på bra. Det var glatt humör och imponerande mindset från alla på plats.

För Älvsjö är funktionärsrollen en möjlighet att göra reklam för klubben, stärka sammanhållningen inom klubben och bidra till föreningens verksamhet utanför innebandyplanen. Det ger föreningens medlemmar en möjlighet att göra något tillsammans utanför det vanliga träningsschemat och över laggränserna.

– Vi brukar ju säga Älvsjö-familjen och att göra detta är inte bara bra för lagen men också för Älvsjö-familjens sammanhållning, säger Jörgen och fortsätter.

– Idrottsrörelsen bygger ju på ideellt arbete och som förälder så ser man hur tränare lägger mängder av tid på barnen. Att då kunna stötta föreningen i andra delar än träning ser jag som mycket positivt.

Publicerad av Viktoria Wallström

001A9696
Säkra din plats till SM-finalen här!
Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS