”Elinnebandy är livet” tilldelas mångmiljonbelopp i projektbidrag

Publicerad
Gula Innebandybollar på blått golv
Projektet ”Elinnebandy är livet” syftar på att öka kunskapen nationellt kring elinnebandy och inspirera fler föreningar att starta upp en elinnebandyverksamhet. Till sin hjälp har Allmänna Arvsfonden nu tilldelat sex miljoner kronor i projektbidrag. Ett bidrag som ger stora förutsättningar för det kommande arbetet. 

”Elinnebandy är livet” initierades innan pandemin genom ett samarbete mellan KF Heros, Gävleborgs Innebandyförbund och Parasport Gävleborg. Projektet har nu tilldelats ett mångmiljonbelopp i projektbidrag från Allmänna Arvsfonden där syftet är att inspirera fler föreningar att starta upp en elinnebandyverksamhet.  

Totalt rör det sig om drygt sex miljoner kronor som projektet erhållit. Tillsammans med Svenska Innebandyförbundet, Svenska Parasportförbundet och Svenska Riksidrottsförbundet ska projektet nu utveckla elinnebandyn och möjlighet till en aktiv fritid för rörelsenedsatta.  

Svenska Innebandyförbundets parasportansvarige, Jonatan Peterson, ser positivt på det arbete som nu väntar.  

– Det känns jättekul! Projektet är en fantastisk möjlighet för att fler ska få prova på och på sikt kunna vara aktiva inom elinnebandyn. Dessutom ligger det helt i linje med den process vi är mitt uppe i där parainnebandyn ska inkluderas som en naturlig del av verksamheten i Svenska Innebandyförbundet, säger Jonatan Petersson. 

Projektet inleds under det andra kvartalet 2023. Bland annat kommer tolv stolar att köpas in som provmaterial som därefter medverkar på en Sverigeturné.  

I samverkansform med World Cup Volt Hockey är målsättningen att öka antalet föreningar på nationell nivå i landet.  

– Det här är nästa steg i strategin att få hela elinnebandyn att växa i landet, med World Cup Volt Hockey så bygger vi en av nordens största mötesplatser och med arvsfondsprojektet får vi resurser och verktyg att på ett systematiskt sätt etablera fler föreningar och initiativ på en nationell nivå, det här är en ”perfect match”, säger Elin Walfridsson, Parasport Gävleborg.  

Läs mer om ”Elinnebandy är livet” hos Gävleborgs Innebandyförbund. 

Publicerad av Ludvig Gustavsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS