Så inleds SSL – se hela spelprogrammet här

Publicerad
Månsparsjö
Spelprogrammet till världens bästa innebandyliga SSL är nu klart i sin grundform. Du hittar premiäromgången i botten av artikeln och hela spelprogrammet ser du via blålänkarna direkt under. Nedanför får du även svaret på vad man bör tänka på som programläggare under arbetet med att få ihop alla SSL-omgångar.

Här hittar du grundspelprogram för SSL dam.

Här hittar du grundspelprogram för SSL herr.

2023/24 säsongs grundspelprogram är nu lagt från premiär till slutomgång*, av tävlingssamordnare Patrik Eklund. Som varje säsong har det varit saker att ta i beaktning.

– När vi lägger spelprogrammen finns det olika saker att ta hänsyn till, en del saker är unika för SSL dam och vissa är specifika för SSL herr, säger Patrik Eklund och berättar om det som dock är generellt för de båda: 

– Inget lag varken inleder eller avslutar med två bortamatcher eller två hemmamatcher. Under säsong är det också säkerställt att inget lag har mer än två hemmamatcher eller två bortamatcher i rad. 

En annan sak som behövs är öven att se över hur lagens arenor är tillgängliga på grund av bland annat andra evenemang. 

– Vi kallar det icke-datum. Det är datum då det mer eller mindre är omöjligt att spela SSL-matcher i olika arenor och städer. Exempel på detta är Gotland Grand National, SM-rallyt i Umeå och Storvretacupen i Uppsala som vi försökt att arbeta runt för att hitta lämpliga lösningar. 

Inför varje års spelprogramsplanering finns det också önskemål från lagen. Här är två punkter som har prioriteras bland annat: 

– På damsidan tar vi hänsyn till reslängden under vardagsmatcherna. Där spelas ett gäng fredagsmatcher och då har vi försökt att se över helheten med resorna för alla, säger Patrik Eklund och fortsätter: 

– På herrsidan har vi försökt vända på alla uppenbara derbyn och rivalmöten från förra säsongen. Så hade man första derbymatchen hemma i år är det förmodligen så att det blir tvärtom detta år. Ofta är det lite hetare publiktryck vid de första derbymötena och vi vill att det ska vara så jämnt som möjligt för lagen över tid.  

*Förändringar kan komma att ske på begäran av lag och liga, såsom byte hemma-borta och datum, dock får inte spelordningen brytas. 

Så spelas premiäromgången i SSL dam
Västerås Rönnby IBK-KAIS Mora IF     
Pixbo Wallenstam IBK-Täby FC IBK
Malmö FBC-IBK Lockerud Mariestad
Warberg IC-FBC Kalmarsund
Åkersberga IBF-Endre IF
IBK Lund Elit-Karlstad IBF
Thorengruppen IBK-IBF Falun

Så spelas premiäromgången i SSL herr
Storvreta IBK-Team Thorengruppen SK
Växjö IBK-Mullsjö AIS
FBC Kalmarsund-Hagunda IF
Jönköpings IK-Pixbo Wallenstam IBK
IBF Falun-Nykvarns IBF Ungdom
Karlstad IBF-FC Helsingborg
AIK IBF-Linköping IBK

Publicerad av Martin Almroth

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS