U19-damerna besegrade Finland – vann Euro Floorball Tour

Publicerad
U19-damerna besegrade Finland – vann Euro Floorball Tour

Under söndagen besegrade U19-damlandslaget Finland med 7-4. Segern var U19-damernas tredje under helgens Euro Floorball Tour och innebar att laget tog hem turneringssegern.

”Starkt av oss att knyta ihop det och gå samman som en grupp än en gång och ordna segern”, säger förbundskapten Christoffer Suominen.

U19-damlandslaget avslutade Euro Floorball Tour med att besegra Finland med 7-4. Segern innebar att U19-damerna tog hem turneringsvinsten i EFT. 

Efter slutsignal summerar Wilma Selin matchen mot Finland enligt följande. 

– Vi börjar starkt och sen blir det lite svajigt i mitten. Men vi tar ikapp det sen så det känns skönt, säger Wilma Selin efter slutsignal. 

Förbundskapten Christoffer Suominen var efter slutsignal nöjd med det hans lag visat upp och menar att grunden till segern las i det spel som blågult visade upp under den första perioden. 

– Jag tycker att vi gör en stabil förstaperiod. Alla indikatorer i vårt spel som vi mäter visar att vi är ganska dominanta där. Både när det gäller skapade målchanser, att slå våran motståndare och ta oss in i de farliga ytorna, säger Christoffer Suominen som fortsätter att summera matchen: 

– Vi skaffar oss ett målmässigt överläge i första perioden och kan egentligen rida på det under hela matchen. Tyvärr tycker jag att vi faller ur lite i den andra halvan av matchen och det blir lite för spännande. Samtidigt är det väl det här som vi vill ha i sport, att det är underhållning in i slutet. Starkt av oss att knyta ihop det och starkt av oss att gå samman som en grupp än en gång och ordna segern på slutet. 

Euro Floorball Tour var också debuten för Christoffer Suominen och hans ledarstab i U19-damlandslaget. Det blev också en debut som Suominen är nöjd med och nu ser staben fram emot den resa som väntar i blågult. 

– Vi har ett fantastiskt ledarteam och vi täcker upp många kompetensområden tillsammans. Det skulle inte gå utan dem. Jag tycker att teamet känns fantastiskt bra ihopsatt och jag hoppas att vi kan fortsätta utvecklas här nu fram mot nästa VM, avslutar Christoffer Suominen.

Matchfakta
Sverige - Finland 7-4 (2-0, 2-2, 3-2)

Första perioden
1-0, 10.27,  Bella Forsling (Wilma Selin)
2-0, 17.06, Moa Dynefalk (Moa Kareståhl)

Andra perioden
3-0, 00.19, Wilma Selin (Mira Markström)
3-1, 4.31, Janina Rinne (Hanna Salminen)
3-2, 7.29, Matilda Rytkönen (Pipsa Eko)
4-2, 14.48, Ebba Törngren (Wilma Selin)

Tredje perioden
4-3, 00.05, Matilda Rytkönen
5-3, 14.53, Livia Svartvadet (Isabell Holm)
6-3, 18.16, Livia Svartvadet
6-4, 19.05, Sofia Lahti (Veera Mertanen)
7-4, 19.11, Livia Svartvadet (Wilma Selin)

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS