Unik landslagshelg för Guldsteget på herrsidan

Publicerad
Unik landslagshelg för Guldsteget på herrsidan

Guldstegettruppen på herrsidan gör sina första internationella matcher i helgen. Tillsammans med tränarna som går Guldsteget för tränare (GFT) ska Guldstegetspelarna möta internationellt motstånd i Lettland. 
– Det är en superspännande grupp och framtidens seniorlandslagsspelare som vi ser här nu, säger seniorlandslagets förbundskapten Niklas Nordén om truppen som åker.

Guldsteget-truppen som åker till Lettland kommer att möta U23-herrlandslagen från Finland och Schweiz samt Lettlands seniorlandslag. 

– För spelarna i Guldsteget är det enormt viktigt att känna på internationell miljö, för det är verkligen något helt annat än SSL. Sedan är det också bra att spelarna inom Sverige får träffa varandra och spela landskamper tillsammans, säger förbundskapten Niklas Nordén och utvecklar: 

– En hel del i Guldsteget har spelat i U19-landslaget men sedan inte spelat landskamper och då är det viktigt att få spelarna att komma ihop och bygga en lagkänsla inom landslaget. Det är dessa som både ska komma in i den stolta landslagsmiljön som finns idag och samtidigt bygga den vidare i framtiden.

Tillsammans med förbundskaptenskollegan Thomas Brottman har de båda tagit ut truppen som åker till Lettland och spelarna i Guldsteget.

– Vi har valt spelarna utifrån prestationer och ambitionsnivå för att få fram just kommande landslagslag. Det är en superspännande grupp och framtidens seniorlandslagsspelare som vi ser här nu. Det är spelare som valt att gå den här utbildningen och givetvis spelare som vi själva valt, säger Niklas Nordén. 

Guldstegetspelarnas matcher spelas samtidigt som herrlandslaget spelar Euro Floorball Tour (EFT) i Schweiz. Det gör att de som leder laget är tränarna som går Guldsteget för tränare, Theodor Jonsson och Max Gustafsson, tillsammans med målvaktstränaren Daniel Pålsson. 

– Vi har haft taktiska genomgångar med tränarna som vi vill att de ska anamma men samtidigt finns möjligheten för dem att göra sitt, förklarar Niklas Nordén.

– Vi vill nästan att de ska tolka de som vi sagt och se resultatet utifrån det. Så det ska bli spännande att se både spelet från spelarna men även se hur de taktiska bitarna blir. 

Guldsteget är en viktig del inom Svensk Innebandys elitverksamhet.

– Syftet är att utbilda kommande seniorlandslagsspelare. Just med Guldsteget vill vi underlätta övergången till seniorlandslaget. Det är en bra möjlighet att ge spelarna en inblick i landslagsverksamheten och få internationell erfarenhet, säger elit- och landslagschef Sofie Andersson och betonar vikten av landskamperna:

– Det här året är det första som både damerna och herrarna inom Guldsteget får internationell erfarenhet. Det är någonting som vi är stolta över och som vi tror kommer hjälpa spelarna och Svensk Innebandy framöver. 

Spelschema Guldsteget herr
Dag               Tid           
1/9                16:30            Sverige-Finland 
2/9                19:30            Sverige-Lettland  
3/9                11:00            Sverige-Schweiz

Läs mer om Guldsteget här

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS