Syfte Svensk Innebandy Vill
Svensk Innebandys syfte är att erbjuda en enkel, rolig sport som alla kan utöva hela livet. Som bidrar till ökad fysisk aktivitet och rörelserikedom. Och tar en aktiv roll i att bygga det svenska samhället.

Sedan födelsen på 70-talet har innebandyn utvecklats enormt. Men det som tilltalar så många idag är detsamma som då. Spelet. Det enkla, roliga och fartfyllda. Glädjen och gemenskapen. Att lira och nå mål tillsammans. Och möjligheten att göra det när som helst och i princip var som helst. Det här är kärnan i vår sport och det som gör att så många gillar att spela innebandy. Det ska vi vara rädd om!

Samtidigt har vi som en av de största sporterna en unik möjlighet. Och ett ansvar. Vi är en drivkraft till positiv förändring i samhället. Genom att ha en positiv värdegrund, vara inkluderande, jämställd, skapa stark gemenskap och sprida ett sunt förhållningssätt till individuell utveckling.

Det här skiljer oss från andra sporter och beskrivs närmare under ”agera & kommunicera” och ”vår positionering – mer än en sport.

Svenskinnebandyvill Syfte 1
Till dig! På vilket sätt bidrar du till syftet idag?

INNEBANDYNS KÄNNETECKEN
För att vi ska nå vår vision behöver även Svensk Innebandy som sport fortsätta att vara:

- Enkel att utöva, förstå och engagera sig i

- Rolig första gången –och resten av livet

- Öppen för alla

1 Enkel
Enkel att utöva, förstå och engagera sig i. Det krävs en boll och några klubbor sedan är det bara att spela. Lika enkel ska innebandyn vara att förstå innanför som utanför sargen. Den ska vara tillgänglig för alla som vill börja, fortsätta eller komma tillbaka – oavsett nivå eller ambition.
Syfte2
Rolig första gången – och resten av livet. Det enkla är nyckeln till det roliga. Innebandyn spelas i många former och i olika miljöer. Att vara en del av en grupp och ett sammanhang ska ge dig energi och du ska få rätt verktyg att utvecklas på den nivån du själv vill.
Syfte3
Öppen för alla! Om du är 6 år eller 92, kvinna eller man, är född i Kiruna eller Syrien spelar ingen roll. För innebandyn är till för alla och det är din sport. Det ska också prägla vårt sätt att möta andra, oavsett plats och nivå. Att vi följer Barnkonventionen är en självklarhet.
Läs vidare om vår vision
Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS