Här överraskas 15-åriga speakern Sebastian Skoglund – får drömbeskedet

Publicerad
Sebastianskoglund

I höstas genomfördes ”För-VM” i Malmö och Baltiska Hallen. På plats fanns förutom världsstjärnor från innebandyns toppnationer även 15-åriga speakern Sebastian Skoglund. Nu får Sebastian Skoglund besöka innebandyns kronjuvel – SM-finalen på Friends Arena.

”För-VM” spelades i november och var ett smakprov på det som komma skall när herr-VM avgörs i december 2024. Världsstjärnor från Sverige, Schweiz, Tjeckien och Finland hade samlats för att göra upp under tre prestigefyllda dagar där lördagen lockade till fullsatt arena.

Utanför sargen fanns det många som arbetade i det tysta med allt som hör ett arrangemang till. En av dessa var 15-åriga Sebastian Skoglund som till vardags huserar i IBK Genarp.

En av rollerna som Sebastian har och brinner för är rollen som speaker. Och det var även denna roll som förde honom till ”För-VM” där Sebastian fick chansen att ta mikrofonen inför välfyllda läktare.

Nu får Sebastian Skoglund chansen att besöka innebandyns kronjuvel – SM-finalen på Friends Arena – och göra det samtidigt som han får se och lära när säsongens största evenemang går av stapeln.

Beskedet fick Sebastian som en överraskning av Svensk Innebandys marknads- och arrangemangschef Stefan Jonasson.

– Vi tror på unga talanger på planen likväl som utanför planen. För oss är det väldigt viktigt att uppmärksamma och lyfta fram unga förmågor som Sebastian för att inspirera andra barn och unga att följa sina drömmar, säger Stefan Jonasson.

– Utan de personer som jobbar runt om så skulle det inte gå att genomföra ett arrangemang. För mig var det en självklarhet att vi skulle ge Sebastian den här chansen när tillfället dök upp. Det är inte bara på planen vi behöver världsstjärnor, det är även utanför.

SM-finalen på Friends Arena har siktet inställt på att slå världsrekordet när det gäller innebandypublik, ett rekord som Sebastian nu får vara med och slå. 

– Sebastian får nu chansen att vara med och skriva historia i samband med SM-finalen i april. Det ska bli väldigt roligt att få välkomna Sebastian till Stockholm och Friends Arena, säger Stefan Jonasson.

Se hur det gick till när Sebastian Skoglund överraskades i videoblocket nedan.

Läs mer om Sebastian Skoglund på Skånes IBF – här!

Läs mer om SM-finalen på Friends Arena – här!

Publicerad av Ludvig Gustavsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS