Målkalas när Sverige tog revansch på Tjeckien

Publicerad
Klaralonebergeft

Damlandslaget följde upp gårdagens seger mot Schweiz med ett riktigt målkalas mot Tjeckien. 2-1 efter en period blev till slut 7-2 till blågult. Nu väntar Finland i den avslutande matchen under Euro Floorball Tour.

Sverige tog en storseger i den andra matchen under EFT. Slutsiffrorna 7-2 talade sitt tydliga språk när blågult fick revansch efter strafförlusten mot Tjeckien tidigare under säsongen.

Målskytten Klara Loneberg var efter slutsignal nöjd och menade att dagens seger kändes som just revansch.

– Ja det gjorde det verkligen. Man har gått och längtat lite efter den här matchen sen senast när de lyckades vinna på straffar. Det var jätteskönt att lyckas vinna idag, säger Klara Loneberg.

Inför matchen handlade mycket om att sätta stopp för Tjeckiens snabba löpningar.

– Vi vet att Tjeckien spelar med ett hårt duellspel och snabba löpningar, så det gällde att vi stod upp bra i duellerna och inte lät dem springa förbi oss, säger Loneberg och fortsätter att berätta om vinsten.

– Jag tycker att vi är starka i duellerna som vi pratat om innan. Vi låter dem inte komma in på oss och vi är starka i backchecken centralt. Vi håller dem utanför och vinner mycket där.

För Klara Loneberg är EFT sista chansen att visa upp varför just hon ska ha en VM-biljett om några veckor. Hennes egen insats under helgen beskriver hon enligt följande.

– Det har varit lite upp och ner. Igår kändes det sådär, idag kanske det var ett steg uppåt. Men det är klart att jag vill prestera och visa att jag ska ha en plats. Jag hoppas på att få spela imorgon och få visa ännu mera då.

Under morgondagen väntar den avslutande matchen i EFT för blågult där laget ställs mot värdnationen Finland. Ett möte som Loneberg ser fram emot.

– Det är alltid roligt att möta Finland. Det ska bli kul här i Finland också. Jag hoppas att det kommer mycket publik och att det blir en tajt och tuff match som vi till slut vinner såklart.

Matchfakta
Tjeckien-Sverige 2-7 (1-2, 1-3, 0-2)

Första perioden
0-1 (11.55) Ida Sundberg (Cajsa Elm)
1-1 (14.50) Vendula Maroszova (Michaela Mechlova)
1-2 (16.28) Ellen Rasmussen (Klara Loneberg)

Andra perioden
1-3 (14.21) Ellen Rasmussen (Klara Loneberg)
1-4 (16.55) Sofia Joelsson (Amanda Delgado Johansson)
2-4 (17.00) Michaela Kubeckova (Etiska Trojankova)
2-5 (18.01) Klara Loneberg (Ellen Bäckstedt)

Tredje perioden
2-6 (01.28) Nellie Öhgren
2-7 (08.09) Emelie Wibron (Hanna Nordstrand)

Damlandslagets nästa match i EFT spelas imorgon, söndag, klockan 16.15 svensk tid. Då väntar värdnationen Finland.

Publicerad av Ludvig Gustavsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS