Pandemin hade förödande effekter på innebandyn och gjorde att många, framförallt barn, slutade. Därför lanserar nu Svensk Innebandy tillsammans med OBOS ”Framtidens innebandy”, med syftet att bygga broar mellan skolor och göra det lättare för skolelever att hitta till en förening och på den vägen få fler barn i rörelse.

Svensk Innebandys vision är att bli folksporten och med hjälp av projektet Framtidens Innebandy med OBOS vill vi nå fler. Tillsammans med distrikt och föreningar över hela landet erbjuds nu skolor och fritids prova-på-dagar och organiserade skolbesök. Föreningar i skolornas närområde kommer ut och leder roliga och inkluderande innebandyaktiviteter. Målet är att skolelever får mer rörelseglädje och får upp intresset för att idrotta tillsammans.

"Det här är en viktig del i vår satsning att behålla och rekrytera och en stor möjlighet att nå ut till skolor. Att driva en skolsatsning för att väcka intresset för innebandy är något som vi vet fungerar. Vi har sett föreningar och distrikt göra liknande projekt för att väcka intresset för vår sport, vilket är ett viktigt uppdrag för innebandyn. Innebandy är en rolig och enkel sport att börja spela, men då krävs det att vi når barnen på ett kul och pedagogiskt sätt", säger Hanna Wiklund, barn och ungdomsansvarig på Svensk Innebandy.

Föreningar som söker och blir beviljade Framtidens Innebandy med OBOS tilldelas ett startpaket med klubbor och bollar samt ett visst ekonomiskt stöd för till exempel ledararvode eller hallhyra. För mer information om konceptet, se frågor och svar nedan. 

Vill ni vara en del av Framtidens Innebandy? Anmäl er här

Frågor och svar om Framtidens Innebandy med OBOS

Vad är Framtidens Innebandy med OBOS?

Efter sjunkande siffror pga. pandemin vill OBOS och Svenska Innebandyförbundet lägga stort fokus på att behålla och rekrytera gamla och nya spelare till vår sport. Framtidens Innebandy med OBOS är en skolsatsning som riktar sig till föreningar och specialdistriktsförbund (SDF).  

Hur funkar det?

Framtidens Innebandy med OBOS vill ge stöd i föreningens/SDFs start i att besöka skolor och att arrangera prova på-dagar. Vissa SDF har sökt återstartspaketet ”Framtidens Innebandy med OBOS” och kommer stötta sina föreningar att driva arbetet med skolsamverkan. De föreningar som tillhör ett SDF som inte sökt detta återstartspaket kommer stöttas av Svenska Innebandyförbundet.  

Föreningar som blivit beviljade Framtidens Innebandy med OBOS tilldelas ett startpaket med klubbor och bollar samt ett visst ekonomiskt stöd för till exempel ledararvode eller hallhyra. I de fall där föreningen tillhör ett SDF som sökt återstartspaketet ”Framtidens Innebandy med OBOS” kommer det ekonomiska stödet betalas ut från SDF till förening.   

Kan vilken förening som helst anmäla sig att vara med?

Alla innebandyföreningar kan söka projektet! Via länken Anmälan till Framtidens Innebandy med OBOS hittas formuläret till ansökan och alla föreningar ansöker här, oavsett vilket SDF en tillhör.  

  

Vilka beviljas startpaket?

Genom att fylla i ansökan kommer en bedömning göras och en förening/SDF måste kunna genomföra skolbesök och arrangera prova på-aktiviteter som uppföljning. Så länge vi har startpaket kvar kommer vi kunna bevilja ansökningarna.   

Hanna Wiklund

Barn- och ungdomsansvarig

Upptäck mer

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS