Svenska Cupen på herrsidan avgörs i Kalmar

Publicerad
Sv Cup Semi

Den 23 februari spelas Svenska Cupen-finalen på herrsidan. Nu står det klart att finalen spelas i Kalmar.

Det blir även en SM-finalrepris i Svenska Cupen på herrsidan. När semifinalerna spelats klart så knep FBC Kalmarsund den andra finalplatsen efter seger mot Växjö IBK. IBF Falun var redan finalklart efter att ha slagit ut Storvreta IBK.

Inför valet av finalplats fick bägge finallagen inkomma med intresse om att arrangera finalen. 

– Vi har fått in mycket bra underlag från båda klubbarna och det har varit ett svårt val. Det är många olika faktorer som spelat in, till slut föll valet på att FBC Kalmarsund blir de som får arrangera finalen. Svenska Cupen har väckt stort intresse bland de deltagande klubbarna och vi ser fram emot en spännande final framför välbesökta läktare, säger Stefan Jonasson, marknads-och arrangemangschef på Svensk Innebandyförbundet. 

Årets final på herrsidan avgörs den 23:e februari och utöver att kunna se den på plats kommer finalen även att direktsändas på Aftonbladet TV. 

Sedan tidigare är det klart att Thorengruppen IBK och Pixbo Wallenstam IBK möts i final på damsidan. Den finalen spelas i Wallenstam Arena den 22 februari och sänds också på Aftonbladet TV.

– Vi ser fram emot att komma till Mölnlycke och se Thorengruppen IBK och Pixbo Wallenstam IBK göra upp om guldet. Vi har goda minnen från Wallenstam Arena där bland annat Innebandyfesten gick av stapeln ifjol inför fullsatta läktare. 

Publicerad av Tero Marjamäki

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS