Innebandyns dag är i gång

Publicerad
Innebandynsdag Örnsköldsvik 3
Under förra lördagen blommade innebandyglädjen för fullt – och inte bara på ett, utan på två olika håll. Både Södermanlands IBF och Västernorrlands IBF höll i innebandyns dag som blev en riktig succé.

Innebandyns dag är ett koncept som Svenska Innebandyförbundet erbjudit distrikt att söka medel för. Genom innebandyns dag vill vi visa upp vår sport på ett tillgängligt och roligt sätt i alla delar av landet.

Innebandyns dag i Västernorrland
Västernorrlands IBF arrangerade dagen tillsammans med föreningen Örnsköldsvik IB och hölls just därför i Örnsköldsvik. 

– Att få chansen att genomföra en sådan här dag tillsammans med en förening stärker vårt varumärke som sport, distrikt och dessutom stärker det vi:et på ett fint sätt. Och att föreningen dessutom kan arbeta med rekrytering i samband med dagen är ett stort plus, säger Miriam Maul, projektledare för återstart på Västernorrlands IBF.


På plats sken solen under aktiviteterna som hölls utomhus. Ett hundratal barn och ungdomar kom till parkeringen vid Stora Coop där de fick köra speedshooting, Pantameras hinderbana, rullstolsinnebandy och matcher mot A-lagsspelarna på utomhusgolv.

– Att få möjligheten att vara utomhus och visa att vi inte enbart är en inomhussport var roligt. Vi syns så mycket mer när vi har möjlighet att vara utomhus på ett golv, så det är ett jättebra sätt att synliggöra sporten på det sättet också, säger Miriam Maul.


Västernorrlands IBF hoppas att innebandyns dag har gett bättre förståelse och kunskap om innebandyns bredd.

– Rullstolsinnebandyn var väldigt lyckad. Personer med funktionsnedsättning fick chansen att testa på det men även de som idag spelar traditionell innebandy testade och fick upp ögonen för rullstolsinnebandy. Det var jätteroligt att få sprida kunskap om och visa den delen av vår sport, säger Miriam. 


Innebandyns dag i Södermanland

Under lördagen var Innebandyns dag även i gång i Skjulstahallen i Eskilstuna. Södermanlands IBF erbjöd, precis som Västernorrlands IBF, många roliga innebandyaktiviteter för barn och ungdomar att testa på. Särskilt uppskattad var rullstolsinnebandyn och tävlingarna med pris.

– Rullstolsinnebandyn var uppskattad och även att rulla boll med handen och försöka komma så nära en vattenflaska som möjligt. Det testade alla och det var enkelt att börja med om du inte spelar innebandy, säger Camilla Ceder, ansvarig för Innebandyns dag på Södermanlands IBF. 


För att locka folk till Innebandyns dag tog förbundet hjälp av närliggande föreningar som bjöd in sina medlemmar och uppmuntrade till att ta med sig kompisar. Förbundet kommunicerade även via sina sociala kanaler och i Eskilstunas evenemangskalender. Under dagen dök ungefär 60 barn och ungdomar upp till hallen. 

Det var folk där hela tiden och många stannade ganska länge och provade fler saker. Innebandyns dag i Eskilstuna blev en riktigt härlig dag med flera olika aktiviteter vilket gjorde att det fanns något för alla. Vi hade fantastiska ledare som verkligen såg till att alla kände sig sedda och välkomna. Känslan efteråt är att det blev en lyckad dag med mycket skratt och många nöjda och glada barn, ungdomar och vuxna, berättar Camilla Ceder.Snart arrangeras Innebandyns dag på fler ställen runt om i Sverige. Next up är Säffle och Göteborg. Vi ses där!

Publicerad av Frida Stinesen Ekholm

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS