Efter fredagens förlust var det ett nytt Sverige som ställde sig på banan när det var dags för den andra matchen i Finnkampen. Blågult kopplade greppet snabbt och vann till slut det avslutande mötet med 8-3 inför välfyllda läktare.

" />

Herrlandslaget avslutade Finnkampen med seger

Publicerad
Erikssonfilip Finnkampenherr

Efter fredagens förlust var det ett nytt Sverige som ställde sig på banan när det var dags för den andra matchen i Finnkampen. Blågult kopplade greppet snabbt och vann till slut det avslutande mötet med 8-3 inför välfyllda läktare.

Herrlandslaget kom ut starkt i den andra matchen av två under Finnkampen. Redan efter 40 sekunder hade blågult kopplat en tvåmålsledning mot Finland och förde därefter matchen målmässigt.

Slutresultatet 8-3 visade att Sverige hade gjort sin läxa efter gårdagens förlust.

– Bra start från vår sida. Vi kommer ut starkt och gör två mål i de två första bytena. En helt annan inställning från oss idag. Vi vinner fifty-fifty bollarna och går lite rakare på mål, vi får utdelning direkt, säger Filip Eriksson och fortsätter att summera matchen.

– Sen växer Finland in i det successivt och det blir en jämnare match, men vi reder ut det över sextio minuter och vinner rättvist tycker jag.

Kvällens möte mot Finland var även Filip Erikssons debut i blågult då han gjorde sina första spelminuter i herrlandslaget.

Efter slutsignal försökte Eriksson summera sin debut.

– Det var lite nervöst och pirrigt i början faktiskt. Det var skönt att vara med och se och lära igår även fast jag inte fick några minuter.

– Jag startar på riktigt idag och spelar, lite sådär start från min sida med något bolltapp som resulterar i mål. Men sen tycker jag att jag växer in i det och spelar ganska bra. En okej debut.

Eriksson och herrlandslaget kan efter Finnkampen summera ett oavgjort resultat sett över hela evenemanget.

Men att landslagsdebuten lämnar mersmak råder det inget tvivel om hos Eriksson.

– Det var superkul. Det är mitt första läger med matcher, så man får verkligen se och lära hur det funkar i landslagsverksamheten med lite nya spelare och ett nytt spelsystem. En väldigt lärorik helg, jag tar med mig mycket.

Matchfakta
Finland-Sverige 3-8 (1-5, 1-2, 1-1)

Första perioden
0-1 (00.24) Emil Ruud
0-2 (00.39) Jesper Sankell (Linus Malmström)
1-2 (01.25) Markus Salmi
1-3 (04.31) Sebastian Palmqvist (Albin Sjögren)
1-4 (05.23) Alexander Galante Carlström (Johan Samuelsson)
1-5 (05.53) Jesper Sankell (Linus Holmgren)

Andra perioden
1-6 (00.35) Johan Samuelsson (Alexander Galante Carlström)
2-6 (02.05) Sami Johansson (Markus Salmi)
2-7 (14.14) Ludwig Persson (Linus Holmgren)

Tredje perioden
3-7 (02.03) Aaro Astala (Tuomas Ojala)
3-8 (18.15) Filip Eriksson

Publicerad av Ludvig Gustavsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS