Framtidens Innebandy – så kan ett skolbesök se ut

Publicerad
Skolbesök OBOS Framtidens Innebandy Pojkar Skrattar

Under hösten 2022 drog Framtidens Innebandy i gång runt om i innebandysverige. Konceptet som är framtaget av Svenska Innebandyförbundet och huvudpartnern OBOS ger distrikt och föreningar en kickstart i skolsamverkan. Vi besökte Gotlandsföreningen Visby IBK som är i full gång med sina skolbesök. 
"Vi kommer att fortsätta med Framtidens Innebandy så länge vi bara kan, det är målet", säger Joakim Bandholtz, klubbchef på Visby IBK.

Föreningar som deltar i Framtidens Innebandy får ett startpaket med innebandyklubbor, bollar och förslag på hur ett skolbesök kan gå till. Tanken med konceptet är att nå ut till skolungdomar och på så sätt öka rörelseglädjen och intresset för innebandy.

– Framtidens Innebandy är en viktig satsning i vårt arbete med att få fler barn och unga i rörelse. Vi hoppas och tror att konceptet både skapar rörelseglädje och nya träningstillfällen där unga hittar tillbaka till sporten, men också att det bidrar till rekrytering av nya spelare. Vi är otroligt stolta över konceptet och ser fram mot fler in till sporten, säger Jessica Rådberg, projektledare på OBOS. 

Hittills har över 800 skolbesök genomförts och hela 88 föreningar deltar i konceptet, vilket innebär att vi visar upp vår idrott i skolmiljöer flera gånger i veckan. Genom Framtidens Innebandy växer våra föreningar och vi tar oss närmare målet om att bli folksporten för alla.

Vill ni också bli en del av Framtidens Innebandy? Läs mer här!


Publicerad av Frida Stinesen Ekholm

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS