Här är de tre nominerade paren till Årets domare – SSL herr

Publicerad
Visselpipa i handen domare
Tre domarpar i herrarnas SSL är nominerade till Årets domare. Vinnarna presenteras på lördag på innebandy.se och i våra sociala kanaler.

Glenn Boström/Håkan Söderman
Motivering: Glenn och Håkan fortsätter att leverera goda insatser i världens bästa liga. Paret har genom alla år fått positiv feedback från spelare och lag för sitt sätt att genomföra matcher med god dialog och kommunikation, något som de på ett imponerande sätt förädlar och utvecklar. Som de mest erfarna domare i elitgruppen tar de också stort ansvar för att vara förebilder för den kommande generationen domare. Dömde under säsongen VM i Schweiz där de efter en väl genomförd turnering fick hedersuppdraget att döma bronsmatchen mellan Finland och Schweiz.

Thomas Andersson/Rickard Wissman
Motivering: Thomas och Rickard har under många år tillhört den absoluta eliten, både nationellt och internationellt. Summan av erfarenhet visar sig genom förmågan att skapa ett flyt under matcherna där lagen kan fokusera på att prestera så underhållande innebandy som möjligt. Ingenting lämnas åt slumpen när de är i gång kopplat till förberedelser, genomförande och uppföljning. Dömde under säsongen VM i Schweiz där de avslutade turneringen med att döma semifinalen mellan Schweiz och Tjeckien.


Simon Broman/Martin Matti
Motivering: Simon och Martin fortsätter att samla rutin och att utveckla sin förmåga att leda de riktigt stora matcherna. Träffsäkerhet i bedömningar och sitt sätt att följa spelet, gör att de nu börjar utmana de riktigt stora namnen i elitgruppen. En helhetssyn på hur man på ett professionellt sätt jobbar och utvecklas som elitdomare har präglat paret sedan starten i SSL och de tar konsekvent nya steg i sin utveckling. Under året fick paret sin första stora seniorfinal när de dömde finalen i Svenska Cupen och efter avslutad säsong väntar internationellt uppdrag under U19-VM i Danmark.

Publicerad av Martin Almroth

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS