Nytt steg för parainnebandyns inkluderingsprocess

Publicerad
Ulfsunda slott - 9

Den 6-7 september anordnade Svenska Innebandyförbundet – tillsammans med Parasport Sverige – en uppstart för nästa steg i inkluderingen av Parainnebandy.

Under Riksidrottsmötet 2017 antogs en handlingsplan som innebär att idrotter ska flyttas över från Parasportsförbundet till respektive specialförbund.

Innebandyn har nu nått nästa steg när det gäller inkluderingsprocessen av parainnebandyn. Detta i samband med uppstarten den 6-7 september där nya arbetsgrupper bildades.

Med i arbetsgrupperna finns representation från Svenska Innebandyförbundet, innebandyns specialdistriktsförbund, Svenska Parasportförbundet, Parasportens specialdistriktsförbund, anpassad grundskola samt projektet ”Elinnebandy är livet”.

– Under det senaste året har vi lagt grunden för det fortsatta arbetet. Med hjälp av arbetsgrupperna är det nu dags att börja arbeta mer operativt, så det känns jätteroligt att komma igång, säger Jonatan Petersson, Parainnebandyansvarig på Svensk Innebandy.

Arbetsgrupperna kommer att fokusera på utvalda områden under säsongen 23/24 för att identifiera kommande utmaningar och bästa sätten att lösa dessa. De områden som behandlas är utbildning, tävling & administration, utveckling & återväxt samt kommunikation.

Slutsatserna kommer därefter behandlas och utgöra en grund i inkluderingsprocessens fortsättning.

Läs mer om inkluderingen av parainnebandy – här.Publicerad av Ludvig Gustavsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS