Här är årets deltagare i Guldsteget för tränare

Publicerad
Här är årets deltagare i Guldsteget för tränare

Förra säsongen var den första årgången av utbildningen Guldsteget för Tränare. Nu inleds en ny omgång, och två tränare har nu tagits ut för landslagsverksamheten på herrsidan: Max Gustafsson och Theodor Jonsson.

Guldsteget för tränare (GFT) erbjuds årligen till en liten grupp tränare som vill verka nära och bidra till herr- eller damlandslaget. Det är ett engagemang som varar över en VM-säsong, och blir i år därför aktuellt på herrsidan.

De som antas arbetar med konkreta bidrag till de olika seniorlandslagsstaberna och de handleds av förbundskaptenerna. Under året får de utbildning i landslagets spelidé, spelsätt och psykologi för att tillsammans med de andra deltagarna kunna utföra uppgifter kopplade till före, under och efter VM.

Att ha en utbildning så nära kopplad till vår yttersta elitverksamhet är vi fortsatt oerhört stolta över. Att följa och bidra till landslagen över tid ger en unik inblick till deltagarna, och ett viktigt bidrag till Svensk Innebandy i stort. Det är ett fint sätt för oss att förmedla och skola in i landslagens arbetssätt – både vad gäller spelet, psykologin och ledarskapet. Det är också ett fantastiskt sätt att få in ytterligare stark kompetens runtomkring våra landslag. Vi gläds åt att det även denna säsong var så många som sökte till utbildningen och vi ser fram emot GFT även kommande år, säger Svensk Innebandys utbildningsansvarige Andrea Hjelmåker.

Otroligt hedrande att bli antagen till det här, så klart. Det är den absolut bästa och finaste utbildningen att bli antagen till i det svenska innebandyväsendet. Det känns mycket ärofyllt att få vara en del av det här. Det ska bli mycket kul att få åka till Lettland och vara med om landskamper rinkside, samt mycket kul att få vara med och skriva VM-analysen. Theodor Jonsson är också en fin kille som jag fått äran att lära känna lite under året, så det ska bli mycket kul att få göra det med honom. Jag ser mycket fram emot att få lära mig mycket om landslagsverksamheten, än mer tränarskap och få ta del av hur landslagsstaben arbetar, säger Max Gustafsson.

Jättehärlig utmaning tillsammans med Max! Jag ser fram emot detta oerhört mycket av flera anledningar. Dels att jobba tillsammans med fantastiska unga spelare som kommer vara ledande många år framöver, nationellt såväl som internationellt. Dessutom att få vara en del av svensk landslagsinnebandy och vara en del av processen. Utbildningen är något som jag själv kommer ha stor nytta av i framtiden, och med Nordén och Brottman i spetsen blir det förstklassigt! kommenterar Theodor Jonsson.

Niklas Nordén, förbundskapten i herrlandslaget, om utbildningen:

Utbildningsförfarandet kunde inte startat bättre. Det är häftigt att vi ännu en gång haft många sökande och dessutom den kalibern av tränare som ansökt till GFT. Urvalet har varit ett angenämt problem. På herrsidan har vi sökt efter personer som vi tror kan samarbeta bra tillsammans och som har ett tydligt driv för att Svensk Innebandy på herrsidan ska fortsätta vara världsledande över tid. Dessutom har vi lyckats få med kompetenser som kommer bli riktigt spännande att föra samman för just denna utveckling. Det blir riktigt kul att dra igång!

Notis:
Förra årets deltagare i GFT finns idag i följande roller:
Alexander Brinkmann: klubbchef Täby FC
Emil Lindström: huvudtränare FC Helsingborg
Thomas Holmgren: huvudtränare IBF Falun

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS