Allt inför kvällens Svenska Cupen-final

Publicerad
IMG 9151

Idag avgörs finalen i Svenska Cupen på damsidan i ett fullsatt Wallenstam Arena, Mölnlycke. Thorengruppen IBK ställs mot Pixbo Wallenstam IBK. Kan du inte se matchen på plats sänds den på Sportbladet TV för både svenska och internationella tittare. Matchstarten är 18.30. 

Thorengruppen IBK tog sig till final genom att slå ut Nacka IBK i kvartsfinalen och IBF Falun i semifinalen.

Tittar vi på Pixbo Wallenstam IBK:s finalresa gick den genom att slå ut FBC Kalmarsund i kvartsfinalen och Västerås Rönnby IBK i semifinal.

Kvällens finallag är minst sagt väl bekanta med varandra och har mötts ett flertalet gånger i finalmatcher under åren.

Den senaste finalen mellan lagen var SM-finalen i fjol, en match som Thorengruppen vann med 5-4. Och även i Svenska Cupen-finalen 2021 var det Umeålaget som drog det längsta strået och plockade hem titeln efter 7-6-segern i förlängning. 

Går vi mer mot nutid och tittar in på säsongens hittills enda SSL-möte den här säsongen så var det den 20 november. Även här det blev en jämn historia som Thorengruppen vann med 6-5 på sin hemmaplan.

Inför kvällens möte kommer lagen formtoppade och SSL-serieledaren Thorengruppen har vunnit samtliga av sina fem senaste matcher i SSL, Pixbo har å sin sida fyra av fem möjliga segrar.

Hur det går i kvällens möte återstår att se men historien talar för en jämn drabbning. Matchsstart är 18.30 och du ser matchen på plats i Wallenstam Arena, men det gäller att boka biljett då det endast finns ett fåtal ströplatser kvar.

Matchen sänds även på Sportbladet TV.

Vad: Svenska Cupen-final. Thorengruppen IBK – Pixbo Wallenstam IBK
Var: Wallenstam Arena, Mölnlycke
När: 18.30
Hur ser jag matchen?
Live på plats i Wallenstam Arena, det finns ströplatser kvar – tryck här.

Samt på Sportbladet TV – tryck här.

Matcherna går även att se utanför Sveriges gränser, för internationella tittare. 

Publicerad av Tero Marjamäki

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS