Miljonpublik för Innebandy-VM

Publicerad
001A9249

För en månad sedan avgjordes Innebandy-VM i Zürich och det blev inte bara en succé inte bara på planen utan även tittarmässigt. Finalen där Sverige tog sitt tionde VM-guld sågs av över en miljon tittare.

”Fantastiskt att se att vi åter hade en miljonpublik som fick se innebandy i världsklass och se Sverige ta guld”, säger Mikael Ahlerup, generalsekreterare för Svenska Innebandyförbundet.

VM avgjordes i Winterthur och Zürich den 5-13 november och SVT sände alla svenska matcher från världsmästerskapet.

Semifinalen där Sverige och Finland ställdes mot varandra blev en rysare som fick avgöras på straffar, vilken Sverige till slut gick segrande ur. Semifinalen sågs av nästan 800 000 i linjär TV och genererade 92 000 strömstarter.

Finalen under söndagen, där herrlandslaget ställdes mot Tjeckien blev en säker seger till slut. Segersifforna skrevs till 9-3 och Sverige hade därmed säkrat till tionde VM-guld på herrsidan. Guldmatchen sågs av drygt 1,1 miljoner i linjär TV och drygt 100 000 strömstarter gjordes.  

Samtliga av Sveriges matcher i VM sågs totalt av nästan 1,9 miljoner i linjär TV. Plus att Sveriges matcher totalt sett genererade drygt 300 000 starter.

– Herrlandslaget guld som de bärgade var det andra VM-guldet på elva månader, en fantastisk bedrift. Riktigt kul att se att så många också valde att följa guldjakten, både då och nu. Innebandyn är på framgång och nu ligger ett stort arbete framför oss att ta vara på intresset och både behålla och rekrytera fler till innebandyn. Ett stort tack också till SVT och medarbetarna som gjorde denna tittarsuccé möjligt, säger Mikael Ahlerup, generalsekreterare för Svensk Innebandy.

Publicerad av Tero Marjamäki

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS