Ny ekonomichef till Svensk Innebandy

Publicerad
Hermine Dahlerus Hall Of Fame
Hermine Dahlerus kommer att bli ny ekonomichef för Svensk Innebandy efter årsskiftet, hon efterträder Åsa Wigforss. Dahlerus har varit verksam i Stockholms Innebandyförbund sedan 2008 där hon har varit verksamhetschef de senaste 7 åren.
Förutom sina många meriter på innebandyplanen har Hermine Dahlerus även arbetat länge med sporten utanför sargen.

Dahlerus har arbetat på Stockholms Innebandyförbund sedan 2008 och har utöver sin roll som verksamhetschef även innehaft andra roller under sin tid där, bland annat som ekonomiansvarig.

Hermine Dahlerus går vidare inom innebandyfamiljen och startar sitt nya uppdrag på Svenska Innebandyförbundet efter årsskiftet. Martin Hjelmberg, tävlingsansvarig på Stockholms Innebandyförbund, kommer därav vara tillförordnad verksamhetschef för distriktsförbundet från och med den nionde januari. 

Dahlerus ser fram emot sitt nya uppdrag och är redo att ta sig an nya utmaningar, som hon själv anser kommer bidra till hennes egen utveckling. 

Det ska bli jättespännande, utmanande och framför allt roligt att få jobba på Svenska Innebandyförbundet. Jag är analytiskt lagd och gillar verkligen siffror. Förutom att få vara med och utveckla Svensk Innebandy vidare ser jag också en chans att utvecklas vidare som person, säger Hermine Dahlerus och utvecklar:

Jag har en ekonomibakgrund både från Stockholms Innebandyförbund och tidigare arbetsliv. Dessutom handlar tjänsten även om att jobba med strategier för Svensk Innebandy vilket jag också gör i min nuvarande roll på distriktsförbundet.

Att lämna Stockholms Innebandyförbund innebär många känslor, såväl glada som ledsna, men Dahlerus hamnar inte allt för långt borta från sina kollegor. 

– Det är känslosamt att lämna såklart, jag har varit anställd där i 15 år och trivts väldigt bra. Jag lämnar både kollegor och verksamhet, men samtidigt känns det som att jag flyttar inom "familjen" så det känns bra. 

Kärleken till innebandyn kvarstår för Dahlerus och även om hon lämnar en arbetsplats för en ny så lämnar hon inte sporten på långa vägar. 

– Det är innebandy jag jobbar med och det kommer jag att fortsätta göra. Det är en livslång kärlek till innebandyn från min sida som får fortsätta och det känns jättekul, berättar Dahlerus och fortsätter:

– Att få jobba med sitt största intresse, det är ju få förunnat. Det är något jag är glad för varje dag, att gå upp och gå till jobbet. Det är den stora vinsten för mig som person att få vara kvar i innebandyn och utvecklas.

Efter en lång erfarenhet av arbete på distriktsnivå menar Dahlerus att hon ser fram emot att få arbeta med innebandyn i ett annat sammanhang, liknande som när hon själv spelade, och att ta sig an andra frågor än vad hon är van vid.

– Genom mina erfarenheter på SDF-nivå är jag nu väldigt motiverad att tillsammans med mina nya kollegor fortsätta att bidra till att utveckla innebandy till folksporten. Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med hela svensk innebandy fortsätta i den riktning som pekats ut i Svensk Innebandy Vill, avslutar Hermine Dahlerus. 

Svensk Innebandy hälsar Hermine Dahlerus varmt välkommen och ser fram emot ett givande och utvecklande arbete tillsammans.

– Det känns otroligt roligt att Hermine både sökt och tackat ja till denna möjlighet och utmaning. Hermine har under en lång tid gjort ett väldigt fint arbete för innebandyn i Stockholm och vi ser verkligen fram emot att välkomna och följa hennes arbete hos oss, säger Joakim Lindström, t.f generalsekreterare på Svenska Innebandyförbundet, och fortsätter:

– Hermines bakgrund inom idrotten i allmänhet och innebandyn i synnerhet gör att vi får in en ekonomichef som är väl insatt i det sammanhang som vi jobbar inom. Vi kommer dessutom kunna dra nytta av hennes erfarenheter utifrån ett distriktsperspektiv vilket är viktigt för oss i vårt gemensamma arbete framåt inom hela Svensk Innebandy. Det känns verkligen bra.

Klicka här för att läsa nyheten från Stockholms Innebandyförbund.

Publicerad av Maja Gårdh

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS