Folksporten intar nationalarenan – SM-finalen 2024 spelas på Friends Arena

Publicerad
Friendsarena

SM-finalen är innebandysäsongens stora höjdpunkt. Nu står det klart att säsongens SM-final går av stapeln på obruten mark – Sveriges nationalarena i fotboll, Friends Arena.

SM-finalen har spelats på flertalet platser genom åren där Avicii Arena varit mest frekvent. Senast i april kröntes Thorengruppen IBK och Storvreta IBK där till svenska mästare genom två spännande finaler inför fullsatta läktare.

Nu bryter innebandyn ny mark när sporten för första gången intar nationalarenan – Friends Arena – den 27 april 2024.

– Det känns fantastiskt kul att äntligen få avslöja var SM-finalen – vår kronjuvel – kommer att spelas den här säsongen, säger Märit Bergendahl, styrelseordförande på Svenska Innebandyförbundet och fortsätter:

– Det har gjorts ett gediget arbete i att säkra en spelplats som passar SM- finalen och det intresse som finns runtom arrangemanget. Att det nu har mynnat ut i det faktum att innebandyn intar nationalarenan känns jättebra. Vi ser alla fram emot den högtidsdag som väntar i slutet av april.

I samband med SM-finalen 2024 finns också en unik möjlighet – världsrekord.

– SM-finalen i innebandy är en folkfest och det känns otroligt spännande att den nu flyttar in i vår största arena, Friends Arena. Det doftar ännu ett publikrekord, säger Daniel Stålbo, marknadsdirektör Stockholm Live som driver Friends Arena.

– När tillfället öppnades för att arrangera SM-finalen på Friends Arena såg vi en enorm möjlighet i att försöka slå världsrekordet i antal besökare, säger Stefan Jonasson, marknads- och arrangemangschef på Svenska Innebandyförbundet.

Det tidigare publikrekordet för SM-finalen ligger på 18 166 personer och kommer från säsongen 2015/16 när finalerna spelades på Tele2 Arena.

Nu är siktet inställt på 20 000 besökare där biljettpriserna inte ska vara ett hinder för att besöka säsongens höjdpunkt, berättar Stefan Jonasson.

– Vi vet att det är ett tufft ekonomiskt läge just nu där många har det knapert. Därför är det extra viktigt för oss att släppa biljetter i samtliga prisklasser så att alla ska ha en möjlighet att vara med och skriva historia på Friends.

Biljetterna till SM-finalen 2024 släpps i slutet av september. Mer information kommer i Svensk Innebandys kanaler närmare biljettsläppet.

Publicerad av Ludvig Gustavsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS