Projektledare till Svensk Innebandy!

Publicerad
2X4A9178
Är du vår nya stjärna som vill driva ett av våra viktiga projekt? Passar det dig med flexibelt arbete där du får möjlighet att ta stort ansvar i din roll samt möta många nya människor? Vi är Sveriges största inomhussport. Vi ska bli folksporten för alla. Vill du vara med på den resan? Läs vidare.     
  
Under 2023 och 2024 ska Svensk Innebandy synliggöra innebandyn som Folksporten för alla via en mängd olika aktiviteter och mötesplatser i hela Sverige, med syftet att välkomna alla, oavsett bakgrund och ambition, att bli en del av innebandyn. Som projektledare kommer du vara en drivande kraft i det här viktiga och roliga arbetet.

Vi söker en projektledare som ska arbeta med vårt nya koncept Välkommen till Folksporten som har ett brett anslag och spänner över många olika aktiviteter där vi kan visa att innebandyn tar sin roll som idrott och samhällsfaktor.  Konceptet kommer göra nedslag på många platser i landet hos distrikt och föreningar för att visa upp innebandyns alla verksamhetsområden.

Projektledarens roll är att planera, samordna och koordinera dessa aktiviteter, som kan genomföras med Svensk Innebandy som huvudansvarig men där föreningar och distrikt oftast arrangerar och ansvarar för det operativa. Projektledaren kommer därmed att ibland driva vissa aktiviteter men framför allt överblicka och koordinera helheten, samt medverka när föreningar och distrikt genomför aktiviteterna lokalt hos sig.  

Ansvarsområden 
Du rapporterar till utvecklingschef Anders Jonsson och du jobbar nära en styrgrupp för projektet med representanter från flera enheter inom Svenska Innebandyförbundet.  
 
Du ansvarar för:

 • Projektleda aktiviteter såsom “Välkommen till folksporten”
 • Samordna alla parter i dessa aktiviteter
 • Koordinera helheten för projektet  
 • Vara med på aktiviteterna runt om i landet

Som person är du:  

 • Strukturerad 
 • Samarbetsvillig  
 • Drivande  
 • Ansvarsfull 

Vi ser att du som söker har:  

 • Erfarenhet av projektledning  
 • Eftergymnasial utbildning  
 • Minst ett par års arbetslivserfarenhet  
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift  
 • B-körkort

Att jobba hos oss på Svensk Innebandy    
Vi tror att det personliga ledarskapet är viktigt och att bygga starka team, det innebär att du kommer jobba med motiverade kollegor som hjälper och stöttar varandra i vardagen för att göra varandra och vår sport bättre. Vi tycker det är viktigt att alla är med och bidrar till en positiv kultur på arbetsplatsen och att vi dagligen fokuserar på det personliga ledarskapet – att vi agerar utifrån vår värdegrund.   

Svensk Innebandys syfte är att erbjuda en enkel, rolig sport som alla kan utöva hela livet. Vi bidrar till ökad fysisk aktivitet, rörelserikedom och tar en aktiv roll i att bygga det svenska samhället. Vi har idag cirka 112 000 licensierade spelare och totalt beräknas över en halv miljon människor leka, träna och spela innebandy i Sverige i någon form varje vecka.   

Våra kärnvärden på Svensk Innebandy är inkludering, samverkan och nyskapande. Arbetsplatsen präglas av respekt och fokus på det egna personliga ledarskapet.   

Som person vill vi därför att du är:  

 • Varm och välkomnande  
 • Öppen och självreflekterande 
 • Modig och nytänkande 
 • Passionerad och professionell 

Vi strävar efter att testa nya idéer, riva gamla strukturer och göra skillnad i samhället. Gör du? Läs gärna mer om hur vi tänker i Svensk Innebandy Vill.   

Anställning 
Tjänsten är på heltid och en visstidsanställning med slutdatum 2024-12-21. Arbetet utförs huvudsakligen från egen bostad/hemmakontor, men resor med övernattning samt kvälls- och helgarbete förekommer.  
 
Vi tillämpar individuell lönesättning relaterad till vår bransch (idrott). Kollektivavtal genom Unionen, Ledarna och Akavia. 
 
Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Skicka din ansökan senast 2023-06-22. Vi intervjuer löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdatum. 
 
Kontakt 
Frågor om tjänsten besvaras av: 
Anders Jonsson, utvecklingschef, tel: 070-790 17 16
Sofia Haglund, HR-chef, tel: 072-204 93 43

Publicerad av Tero Marjamäki

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS