Sammanhållning och träning – så var herrlandslagets Gotlandsläger

Publicerad
Sammanhållning och träning – så var herrlandslagets Gotlandsläger

Autografskrivning med kommande stjärnor, rullande sammansvetsning på tandemcykel och tempofylld träning. Det var några av höjdpunkterna från herrlandslagets läger på Gotland.
– Vi har tagit steg på planen men framför allt vid sidan av, säger Hampus Ahrén om veckan som gått. 

Med sina tandemcyklar var det ett glatt herrlandslagsgäng som vistades på Gotland under höstens första landslagsläger.

– Det har varit jättebra. Herrarna har kört järnet trots att det varit en del tungt belastade spelare från deras sommarträningar. Så utifrån det har det här lägret varit över förväntan, säger förbundskapten Thomas Brottman om lägret och fortsätter om vikten att bygga ett lag:

– Att få ihop gruppen var en av de stora nycklarna i förra VM-guldet och det gör att vi jobbar hårt med det nu också. Det är viktigt att de får chansen att göra bort sig inför varandra, roa sig med varandra och stötta varandra. Det är det som gör en grupp.

Även bland spelarna är känslan stark av lägrets vikt för sammanhållningen.

– Det var kul att se hur mycket tävling det blev under bland annat SUP-hockeyn som vi spelade på Tofta Strand. Jag tror det gynnar oss att få tävla även på det sättet vid sidan av och det är roligt att så vi trivs med varandra och alla gillar att göra andra saker förutom innebandyn, säger Hampus Ahrén.

– Sedan är Gotland ett jättebra ställe att ha läger på och även ha cykel på. Det är sju-åtta minuter med cykel överallt känns det som och det blir ju extra kul med de här tandemvarianterna som de flesta av oss har haft. Jag har cyklat med (Niklas) Ramirez och han har fått ta en stor roll i trampandet får man säga. Det har varit det roligaste under den här veckan. Vi har fått riktigt bra kemi. 

Förutom cyklandet och aktiviteterna på ön har det även varit fullt fokus på att sätta vissa detaljer i spelet – både på och utanför plastmattan.

– Vi vill spela en ny VM-final men vill göra det helt annorlunda mot vad vi gjorde senast i Finland. Så både försvarsspelet vi har på planen och det mentala spelet har varit något som vi har haft mer fokus på under lägret här i veckan, säger Thomas Brottman.

Redan den 2 september ska herrlandslaget på nästa äventyr. Då väntar EFT i St. Gallen, Schweiz. 

– Ja, det är nära nu. Det ska bli intressant och se var vi står mot varandra vi fyra, säger Thomas Brottman.

*Truppen till EFT släpps på torsdag klockan 09.00.

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS