SSL dubbelvärvar

Publicerad
SSL

Svenska Superligan, SSL, rivstartar året med att göra en dubbelvärvning, som innebär en kraftsamling både internt och externt inför kalenderåret 2023. Som vd för SSL kommer nu nyckelspelaren Fredrik Johansson in i laget och han får dessutom sällskap av kommunikatören Kayvan Zarea-Ganji.

Under hösten genomförde Svenska Superligan en rekryteringsprocess för att hitta en vd som kan leda Världens bästa liga in i framtiden. Valet föll på Fredrik Johansson från Höllviken, som är en erkänt kompetent företagsledare både nationellt och internationellt. Han har tidigare varit vd för bland annat Jysk och Flash.

– Det ska bli väldigt spännande att påbörja detta uppdrag. Jag känner mig ytterst privilegierad att få chansen att, tillsammans med alla elitföreningar, leda Svenska Superligan framöver. Jag hoppas och tror att mina erfarenheter från näringslivet och mitt sedan länge gedigna innebandyengagemang ska bidra till en utvecklande resa framöver, säger Fredrik själv.

När det gäller den externa kommunikationen förstärks SSL-truppen med Kayvan Zarea-Ganji som närmast kommer från SVT Sport och nu axlar rollen som digital kommunikatör med fokus SSL. Värvningen görs tillsammans i samarbete mellan Svenska Innebandyförbundet och SSL för att bredda ligans kommunikation, med syfte att stärka både SSL och Svensk Innebandy.

– Jag ser verkligen fram emot att inleda en lång och framgångsrik resa tillsammans med SSL. Bollsporter ligger mig extra varmt om hjärtat och det har tidigare blivit en hel del arbete med tv-nyheter och matchrapportering om innebandy. Med den insynen och en god förståelse för idrott ser jag fram emot att tillsammans lyfta SSL till ännu högre höjder. Det gör vi bland annat genom att stärka redan profilerade stjärnor och att även sätta strålkastarljuset på framtida stjärnor, säger Kayvan om uppdraget.

Publicerad av Tero Marjamäki

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS