Sveriges U19-damer vände och vann mot Schweiz

Publicerad
Ellenlundineft

Sveriges U19-damer fick en tung start på den andra matchen i Polish Cup. Schweiz kopplade ett tidigt grepp där Sverige fick jaga i målprotokollet. En stark tredjeperiod bäddade till slut för blågul seger.

Schweiz kom ut starkt i den andra matchen av Polish Cup där Sverige stod för motståndet. Det rödklädda laget hade 2-0 på resultattavlan när den första perioden summerades och blågult hade svårt att hitta rätt i spelet.

Sverige jobbade sig dock närmare i den andra perioden och både kvitterade och tog ledningen i den tredje perioden. När slutsignalen ljöd förkunnade den blågul seger med 5-4.

– Det var en match med flera olika ansikten. Vi är inte jättenöjda med starten men nöjda med avslutningen, säger förbundskapten Christoffer Suominen.

– Vi visar mental styrka när vi inte får till spelet som vi vill. Vi reder ut starten och korrigerar lite i vårt spel och får träff på det. Vi visar mental styrka och det vi var inne på igår med signalvärde, bygga stämning, det gör vi bra. Det är starkt av oss att studsa tillbaka när vi inte börjar matchen bra.

Starten på vändningen kom i slutskedet av den andra perioden när Ellen Lundin reducerade med endast 46 sekunder kvar att spela.

– Såklart ett väldigt viktigt mål. Vi startar en forcering både spelmässigt och chansmässigt i den andra perioden. Jag tycker att vi växlar upp där och det är klart viktigt att få det målet och få den energin in i pausen, sen kan vi rida på det och bygga på det.

I tredje perioden fortsatte blågult att forcera och tog över ledningen. Segern var lagets andra på två matcher i Polish Cup.

– Jag tycker att vi spelar lite mer rak och direkt innebandy. Vi läser speluppbyggnaden på ett bra sätt, är ganska modiga och giriga på att ta ytor som är svåra för motståndarna att försvara. Vi blir mer desperata och det är en viktig faktor.

Sveriges nästa match i Polish Cup spelas imorgon lördag, klockan 13.00. Då väntar Danmark.

Matchfakta
Schweiz-Sverige 4-5 (2-0, 1-2, 1-3)

Första perioden
1-0 (01.03) Livia Kurz (Norina Reusser)
2-0 (14.29) Simona Pleisch (Annika Morf)

Andra perioden
2-1 (04.47) Linnea Hedman (Ellen Lundin)
3-1 (06.28) Corin Haldemann (Mirjam Wyss)
3-2 (19.16) Ellen Lundin (Livia Svartvadet)

Tredje perioden
3-3 (06.26) Ellen Lundin (Livia Svartvadet)
3-4 (10.14) Moa Kareståhl (Hanna Lööw)
3-5 (12.15) Ellen Lundin (Hanna Lööw)
4-5 (14.24) Svenja Schillinger (Mirjam Wyss)

Publicerad av Ludvig Gustavsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS