Förlust efter straffar för U19-herrarna mot Schweiz

Publicerad
Förlust efter straffar för U19-herrarna mot Schweiz

I en match som bjöd på mycket stannade resultattavlan på 7-7 mellan Sverige och Schweiz. Det hela avgjordes på straffar där Schweiz gick segrande.
"Vi har mängder med chanser att kunna vinna den här matchen, så det är surt att vi inte gör det", säger matchens lirare för Sverige, Victor Johansson.

Sverige tog tidigt ett grepp om matchen mot Schweiz. Emil Nyh satte dit inledningsmålet framspelad av Sebastian Öijen och första perioden slutade 3-1 i svensk favör.

Schweiz kom dock tillbaka starkt och vände till 5-4 i andra perioden. I den tredje perioden stod matchen länge och vägde med mängder av målchanser för de gulblåa. Men matchen slutade till sist 7-7 och avgjordes på straffar där Schweiz drog det längsta strået.

Matchens lirare för Sverige blev Victor Johansson som skrev in sig i matchprotokollet med två mål och en assist. En poängproduktion som gör att han dessutom leder poängligan i turneringen.

– Det är såklart kul och något jag tar med mig. Men det är lika tråkigt att vi inte vinner, säger han och fortsätter om matchen:

– Vi måste trycka dit lägena. Vi har mängder med chanser att kunna vinna den här matchen, så det är surt att vi inte gör det.

Imorgon, söndag, väntar ett rivalmöte mot Finland klockan 09.00. En match Victor Johansson ser fram emot.

– Revanschlusten är extremt stor, vi vill verkligen vinna nu.  

Sveriges förbundskapten Jonatan Brolin lyfter framför allt fram två delar idag som matchavgörande.
– Dels åker vi på för mycket kontringar, vi tappar boll i offensiv zon lite för ofta och vi gör för många misstag med bollen. För att ta ett steg till med det här laget så måste vi bli bättre i duellspelet. Nu försöker vi gå på kontringar innan vi spelat färdigt och vunnit klart bollen. Vi har för bråttom fram.

Men det finns också flera positiva delar att arbeta vidare med, poängterar Jonatan Brolin.
– En positiv sak idag är att vi kan etablera ett mycket bättre anfallsspel än vad vi lyckades med igår. Vi sårar också motståndarna genom att börja bygga spelet successivt och ta oss ned steg för steg i anfallszon. Så det finns många positiva inslag, men att vi inte får resultatet med oss stör mig. Känslan efter förstaperioden är att vi är ett bättre innebandylag än Schweiz, vi vinner målchanserna, så det är frustrerande att vi inte får till det.

Matchfakta
Schweiz – Sverige U19-herrlandslaget 7-7 (1-3, 4-1, 2-3)

Första perioden
0-1, 3.34, Emil Nyh, (Sebastian Öijen)

0-2, 08.59, Gabriel Kohonen (Arvid Ase)
0-3, 15.42, Jonathan Berglund (Niclas Sundblad)
1-3, 19.30, Linus Arnold (Elia Seiler)

Andra perioden
2-3, 1.59, Elia Seiler (Linus Arnold)
3-3, 5.26, Mattia Schmied (Mario Kunz)
4-3, 5.59, Mael Marthaler (Elia Seiler)
4-4, 8.43, Victor Johansson (Jonathan Berglund)
5-4, 9.09, Mattia Schmied

Tredje perioden

5-5, 1.18, Victor Johansson
5-6, 2.11,  Arvid Ase (Sebastian Öijen)
6-6, 6.46, Timo Graf (Noah Kern)
6-7, 7.26, Hampus Nydenfeldt (Victor Johansson)
7-7, 11.34, Mael Marthaler (Joris Hanseler)

Avgörande straff
8-7, Vinz Burren

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS