Junior-SM 2025 arrangeras i Växjö

Publicerad
Växjö JSM

Svensk Innebandys ungdomsevenemang är mycket uppskattade av innebandypubliken. Säsongen 2024/25 återvänder ett av dessa till Växjö, det här då staden blir värd för Junior-SM 2025.

Ungdoms-SM 2024 arrangerades i Växjö och gick av stapeln i början av april. Evenemanget lockade stor publik från hela landet när 16 lag på flick- och pojksidan gjorde upp under några intensiva dagar med åtråvärda SM-tecken på spel.  

Nu står det klart att det blir ytterligare en SM-turnering i Växjö då Växjö och Fortnox Arena blir spelplatsen för Junior-SM 2025. 

Junior-SM är kulmen på säsongen i Juniorallsvenskan där landets främsta DJ18 och HJ18-lag ska koras. Att återvända till Växjö ser Svensk Innebandy som mycket positivt, berättar Stefan Jonasson. 

– Det ska bli fantastiskt kul att få återvända till Växjö med ett av våra högt uppskattade ungdomsevenemang, säger Stefan Jonasson, marknads- och arrangemangschef på Svensk Innebandy, och fortsätter: 

– Vi såg redan i april i samband med Ungdoms-SM vilken uppskattad spelplats Växjö var. Vi är helt övertygade om att nästa års upplaga av Junior-SM blir ett lika uppskattat evenemang. Vi ser fram emot att välkomna spelare, ledare, publik med flera till Växjö för några dagar av ren och skär innebandymagi. 

Junior-SM 2025 spelas den 19–21 april kommande år. Att återigen få arrangera en SM-turnering ser Växjö som mycket positivt, berättar Albin Sköld, verksamhetschef för Växjö Vipers. 

– Det är en otrolig stolthet att vi återigen får arrangera ett SM i Växjö. Att innebandyförbundet väljer Växjö som värdstad igen, är ett kvitto på att tidigare tävlingar och samarbeten har fungerat bra. Även den här gången kommer Växjö Vipers tillsammans med Växjö & co att göra det vi kan för att skapa bästa möjliga förutsättningar för våra gäster, säger Albin Sköld 

Maria Lexert, projektledare på Växjö & Co, ser fram emot att välkomna alla intresserade till staden Växjö och allt den har att erbjuda. 

– Det är alltid härligt att få hälsa Svenska Innebandyförbundet och alla deltagande lag välkomna till Växjö! Dels får Växjös innebandypublik chansen att följa spännande matcher, mycket glädje och känslor här på hemmaplan. Dels är det en möjlighet för oss att synliggöra Växjös pärlor för alla besökare, säger Maria Lexert.

Publicerad av Ludvig Gustavsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS