Beslut från Juridiska nämnden

Publicerad
Davidgillek
Juridiska nämnden (JN) har tagit ett beslut gällande anmälan till bestraffning.

Linköpings IBK:s tränare David Gillek stängs av två matcher efter en incident i kvartsfinalen mot Storvreta IBK den 21 mars 2023.

JN skriver bland annat i beslutet:
"JN anser det genom bevisningen är styrkt att David Gillek tagit ett kortvarigt stryptag på spelare nr 19 i Storvreta IBK som varit av sådan kraft att det efterlämnat viss rodnad. Skälen till JN:s bedömning är följande. Nihada Cenanovic (Domarcoach) ger stöd för anmälarens uppgifter genom att hon har sett att David Gillek ”tar tag i hans hals” och att det åtminstone skett med en hand. De uppgifter Nihada Cenanovic lämnat, i egenskap av domarcoach och därmed funktionär, ska enligt praxis från Riksidrottsnämnden väga tungt (se RIN 656/91-14). Fotografierna på spelare nr 19 efter match visar viss rodnad, vilket starkt tyder på att kraften inte varit obetydlig. David Gillek har tillstått att visst våld har utövats, men att det inte varit fråga om ett stryptag.

JN finner vid en sammantagen bedömning att David Gillek gjort sig skyldig till våld enligt Riksidrottsförbundets stadgar 14 kap 2 § 8 punkten.

Gällande straffvärdet finner JN efter en samlad bedömning att David Gilleks förseelse ska motsvara bestraffning i form av avstängning under viss tid motsvarande två (2) matcher, beräknat på det lag som han deltog i vid anmälningstillfället. 

JN noterar att David Gillek varit avstängd under utredning sedan 2023-03-22. Under denna tid har inga matcher spelats. JN beslutar därmed att stänga av David Gillek från och med 2023-03-22 till och med 2023-03-26.

Avstängningen avser all innebandy och gäller deltagande i tävling och uppvisning samt utövande av uppdrag.

Läs hela beslutet genom att trycka här.

Publicerad av Martin Almroth

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS