Här är de antagna till nya tränarutbildningen – Från elit till elit

Publicerad
Taktiktavla Tranare
Till säsongen 23/24 startade Svensk Innebandy en ny elittränarutbildning – Från elit till elit. Utbildningen som syftar att samla kompetens hos tidigare elitspelare med en önskan om att bli tränare på elitnivå. Här är alla antagna.

Från elit till elit är Svensk Innebandys nya elittränarutbildning som lanserats till säsongen 23/24. Utbildningen är speciellt framtagen till före detta elitspelare som vill verka som elittränare i framtiden. 

Tanken är att samla och ta tillvara på den kompetens som finns hos de tidigare elitspelarna och bidra till att fler, både män och kvinnor, väljer att fortsätta sin karriär inom tränaryrket. Utbildningen syftar att omsätta kunskapen och erfarenheten från spelarkarriären in i tränarskapet

Anmälningarna till Elit till Elit öppnade i Oktober 2023 och fick ett stort genomslag. Totalt har 24 personer valts ut från de ansökande. 

– Otroligt kul att det har varit ett stort intresse för den här utbildningen, säger Sofie Andersson, elit och landslagschef, och fortsätter.

– Vi är väldigt nöjda med laguppställningen och ser fram emot att snart påbörja utbildningen och träffa alla deltagare. Det stora intresset visar att det finns många i den här gruppen som fortsatt vill vara aktiva inom innebandyn och vidareutbilda sig, vilket är otroligt viktig för Svensk Innebandy.

Till årets kursstart finns även ett antal aktiva elitspelare med. Namn som Moa Tschöp och Kevin Haglund har antagits och förväntas bidra med sin erfarenhet.  

– När vi såg att det fanns intresse från aktiva spelare som funderar på tränaryrket efter sina spelarkarriärer ville vi främja detta – och samtidigt dra nytta av deras erfarenhet. Det blir ett sätt för förbundet att stötta upp och underlätta kommande karriärövergångar, säger Andrea Hjelmåker, utbildningsansvarig. 

Alla antagna
Dam
Moa Tschöp
Matilda Sjödin
Linnea Juhlin
Sandra Linder
Anna Wijk
Louisa Turton
Linn Lundström
Evelina Sparf
Maja Liljeroth
Åsa Tjusberg
Charlotte Åström
Alexandra Rodriguez Lundin

Herr
Johan Samuelsson
Kevin Haglund
Mattias Samuelsson
Ciya Hajo
Jonas Adriansson
Staffan Jacobsson
Kasper Larm fd Hedström
Adam Fernqvist
Martin Rudeström
Kimmo Eskelinen
Johan Eriksson

Utbildningen börjar den 24 januari med en digital uppstartsträff och pågår till september månad. Deltagarna har sedan fyra fysiska träffar på Bosön där varje möte har en specifik inriktning.

Publicerad av Ludvig Gustavsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS