Sverige nollade Schweiz – klara för semifinal i The World Games

Publicerad
Sverige nollade Schweiz – klara för semifinal i The World Games

Sverige är klara för semifinal i The World Games 2022. Schweiz besegrades med 3-0 i måstematchen efter en fin defensiv insats. Matchhjältar blev Johan Samuelsson med sina två mål och målvakten Jon Hedlund som höll nollan. 

"Det var en förhållandevis enkel nolla ändå, tack vare försvaret", säger målvakten Jon Hedlund som hyllar försvarsinsatsen.

Det märktes att det var en vinna eller försvinnamatch för båda lagen. Känslorna var stundtals utanpå kroppen och det resulterade i hela åtta utvisningar under de 45 minuterna. 

– Det var en jättehackig match med utvisningar, framför allt på slutet, men vi gör ett bra jobb i boxplay och får till försvarsspelet riktigt bra tillsammans med Jon (Hedlund) i kassen, säger förbundskapten Thomas Brottman efter avancemanget och fortsätter summera: 

– Sen är det kul att Johan (Samuelsson) får göra mål också och visa att gammal är äldst. Han är en riktig klippa som är enormt viktig och stabil bakåt, som alltid, idag också.

Förbundskapten Brottman och Niklas Nordén var även nöjd med spelarnas mentala förberedelse inför mötet mot Schweiz.

– Vi kände redan på campuset innan matchen att vi hade ett helt annat fokus än tidigare. Det var också det vi sa: Att nu börjar World Games för oss på riktigt och nu var det mer på spel än tidigare. Men när det gäller något, då är det bara kul.

Det var redan i inledningen som Sverige förvaltade sina chanser och det var just nämnda veteranen Johan Samuelsson som ledde vägen. Med sina två mål i första perioden gav han Sverige ett övertag som de aldrig skulle släppa.

– Det är inte ofta man gör 66 procent av målen i det svenska landslaget, så det var en helt okej insats från min sida, säger Sveriges mesta landslagsman Johan Samuelsson och fortsätter:

– Vi hade satt oss i en sits där det här var kvartsfinal mer eller mindre. Men dagens match var en stabil insats. Det var en tuff match och mycket fysiskt spel men vi steppade upp och gjorde allt som vi skulle göra.

I andra änden var det även ett bra försvar och turneringsdebutanten Jon Hedlund höll tätt mellan stolparna. Om det inte var en vacker benparad, täckande försvarare eller Hedlunds hand som stod i vägen så hjälpte även ribban till för att bevara nollan intakt.

– Det var otroligt skönt att få kliva in i turneringen med en hållen nolla såklart. Jag var lite krasslig i början av turneringen men nu svarade kroppen upp bra och jag fick till ett riktigt bra samspel med försvaret också, säger Jon Hedlund. 

– Alla gjorde ett kanonjobb med att täcka skott. Det var mycket boxplay också vilket var ganska ansträngande faktiskt. Men vi stängde ner det mycket bra och även om jag släppt in det där ribbskottet i andra perioden så hade jag varit nöjd med insatsen ändå.

Nu är Sverige alltså gruppetta och i semifinalen klockan 16.30 på måndag tyder allt på att det blir Tjeckien som motståndare. 

Du ser matchen gratis och direkt på innebandy.tv.

Matchfakta:
Schweiz-Sverige 0-3 (0-2, 0-1, 0-0)

Första perioden:
0-1 05.25 Johan Samuelsson (Albin Sjögren)
0-2 05.35 Johan Samuelsson (Malte Lundmark)

Andra perioden:
0-3 06.19 Malte Lundmark (Emil Johansson)

Tredje perioden:
Inga mål

Sveriges kvarvarande matcher i The World Games*:
11 juli 16.30 semifinal
12 juli 17.00/19.45, bronsmatch/final**

* alla tider är i svensk tid
** 12 juli sänder vi den match Sverige spelar den aktuella dagen

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS