Brolin efter landslagsläger med U19-herr: "De har satt ribban ganska högt"

Publicerad
Brolin efter landslagsläger med U19-herr: "De har satt ribban ganska högt"

I måndags påbörjades resan över Östersjön för spelarna uttagna till landslagsläger med U19-herr i Eerikkilä. På plats låg mycket fokus på teambuilding och spelutveckling, som också sattes på prov när spelarna ställdes inför sina första landskamper i två kraftmätningar mot Finland. Förbundskapten Jonatan Brolin delar här med sig av sina tankar om hur lägret levde upp till hans förväntningar och vad framtiden innehåller för truppen.

På vägen mot VM i vår har U19-herr just checkat av en milstolpe i och med landslagslägret i finska Eerikkilä. Förbundskaptenen Jonatan Brolin berättar att han hade förväntningar på att truppen skulle jobba vidare på den grund som byggdes i våras under breddlägret på Bosön.

De stora förväntningarna var att vi skulle ha spelare som var sugna på att skapa ett ännu tightare lag, mer samhörighet, göra oss tryggare med varandra och försöka knyta oss ännu lite närmare. Vi ville även lägga till fler detaljer i spelet och ta det till nästa nivå, men den ultimata utmaningen låg i två otroligt intensiva matcher mot Finland, säger Brolin.

Just samhörigheten i laget är något Brolin trycker extra på och när han tittar tillbaka på dagarna som passerat är han nöjd.

När vi summerar det hela så är det ett bra gäng. Jag tycker att allihop är väldigt inbjudande till varandra och även har tagit några steg i att försöka göra varandra bättre spelmässigt. Att ta ansvar genom att ge varandra feedback och visa klipp från spelet bistår till att de inte bara är bra socialt utan även höjer varandra på innebandyplanen, säger han.

Två matcher mot Finlands U19-lag spelades under lägret. Den första slutade 13-11 till Finland och i andra fick Sverige revansch och tog hem en seger på straffar med 9-8. Brolin beskriver matcherna som otroligt fysiska och intensiva, med mycket löpningar och närkamper. 

 Det krävs att spelarna är redo hela tiden ute på planen då. Får de ett frislag mot sig behöver de ställa om och får de ett frislag med sig vill man sätta igång spelet snabbt. Det blir väldigt många intensiva moment i matcherna och det tror jag är en nyttig lärdom. Vi vill spela ett intensivt spel och driva på tempot och jag tror att många spelare har fått en liten ögonöppnare i att det är en ytterligare nivå när man möter Finland. Då har man en motståndare som kan hantera den typen av spel på ett bra sätt.

En faktor vi tar med oss är att sättet vi tar oss tillbaka flera gånger är väldigt starkt. Det har varit tuffa delar i matcherna, vi har också spelat innebandy på ett sätt som killarna är lite ovana med och vi har legat under med fem mål. Sen står det plötsligt 12-11 med tre minuter kvar och vi hade kunnat vända matchen. Även andra matchen, där vi kvitterar när vi tar ut målvakten och vinner på straffar. Jag tycker att det har varit en härlig vilja i att verkligen säga ”vi kör på” och hitta sätt att ta oss tillbaka i matcherna även om det är jobbigt. Det är sånt de kommer ha nytta av framöver, menar Brolin.

Det som ligger närmst i framtiden för U19-truppen är Euro Floorball Tour i Schweiz 1-4 september. Brolins team ger sig nu in i att ta ut ett lag för turneringen.

 Grabbarna här har gjort ett gott intryck först och främst. Sen hade vi också ett antal spelare från breddlägret på Bosön som var med i matchen om uttagning till den här truppen ganska länge. Vi har också ögonen på och för dialoger med ett par spelare utanför gänget från Bosön, så nu får vi värdera lite om vi ska titta på andra namn inför EFT. Men jag tycker också att den här gruppen har satt ribban ganska högt för vad som ska krävas för att ta sig in i det här sammanhanget, säger Brolin.

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS