Sverige klara för VM-final efter storseger mot Finland

Publicerad
Sverige klara för VM-final efter storseger mot Finland

U19-damlandslaget bjöd på stor show mot Finland i VM-semifinalen. Redan efter 73 sekunder pricksköt Hanna Modigh in ledningsmålet via straffslag. Därefter fortsatte Sverige producera offensivt och kunde till slut vinna med 8-3. Vinsten innebär att laget nu avancerar till VM-final.

– Det är helt galet. Jag är så glad just nu att jag inte finner några ord, säger målvakten Maja Lindsjö efter slutsignal.

Sverige gasade på direkt i VM-semifinalen mot Finland. 1-0 blev snabbt 2-0 och innan den första perioden var över ledde blågult med 4-1 inne i Szopienice Arena. 

U19-damerna fortsatte därefter att producera offensivt och kunde till slut vinna med 8-3. Efter slutsignal lyfter målvakten Maja Lindsjö fram lagets bredd som en nyckel till framgången. 

– Vi har jättebra spets, vi har jättebra bredd. Vi har bra spelare på alla positioner och vi har bra inhoppare. Vi är ett helt fantastisk lag helt enkelt, säger Maja Lindsjö. 

Lindsjö fick under matchens gång svara för flertalet svettiga räddningar. Efter slutsignal medger hon att det stundtals var slitigt i det svenska målet.

– Det var tufft ett tag. Deras sex mot fem-spel i slutet av sista perioden är en rysare, men vi stänger till det bra så vi ska vara otroligt stolta. 

Vinsten innebär att U19-damerna nu är klara för VM-final. Där ställs laget återigen mot den tidigare gruppmotståndaren Tjeckien, och förbundskapten Johan Hydling vet vad som kommer krävas av laget för att återigen ta en vinst. 

– Det är en jättetuff motståndare. Det som känns bra just nu är att vi vet om att det kommer att bli en härlig tuff batalj. Vi har nyss gått en holmgång för bara några dagar sedan och vet att det krävs ett gediget arbete för att stå där med bucklan imorgon, säger Johan Hydling. 

VM-finalen mellan Sverige och Tjeckiens U19-damer startar klockan 16.00 imorgon, söndag. Matchen sänds live på InnebandyTV. 

Matchfakta
Sverige-Finland 8-3 (4-1, 2-1, 3-0) 

Första perioden
1-0 01.13 Hanna Modigh
2-0 04.51 Hanna Nordstrand
3-0 06.37 Cajsa Alm (Ebba Torngren)
3-1 13.54 Veera Kuosmanen (Suvi Hämäläinen)
4-1 17.22 Axina Pettersson (Kajsa Johansson)

Andra perioden
5-1 01.41 Moa Dynefalk (Hanna Nordstrand)
6-1 04.43 Kajsa Johansson (Thea Löfborg)
6-2 07.56 Alma Laitila (Miisa Turunen)

Tredje perioden
6-3 08.38 Alma Laitila (Emilia Pietilä)
7-3 17.48 Ella Zetterstedt
8-3 18.16 Moa Dynefalk (Hanna Nordstrand)

Foto: Innebandyavisen

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS